Food Festival de Bucuresti, editia 1 - succesul absolut al ghiftuirii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cu mult tam-tam in presa si TV, trei zile si trei nopti (ma rog... doar zile) s-a tinut ca-n poveste mare targ de mancare in Piata Unirii.

Am fost si noi, cam pe la spartul targului, sa vedem daca asteptarile noastre pesimiste realiste si viziunile grataro-fage se vor implini. Si n-o sa ghiciti, chiar asa a fost.

Festival culinar (Bucharest Food Festival)
nu se vede de lume, dar pe laterale sunt tarabe cu fel de fel de produse "traditionale", a se vedea mai jos


Intrarea pe branci pe podele sovaitoare de placaj aducea cu circurile de la balci, unde prostimea se inghesuia sa vada femeia cu barba si omul-elefant. Contra sumei de 10 lei (doar pentru ca am intrat?!) am avut ocazia sa-mi aduc aminte de cozile la tacamuri si la portocale de pe vremea comunismului. Dar macar acum canta fanfara militara.

Festival culinar (Bucharest Food Festival)

Primul lucru care m-a mirat a fost gama de produse culinare prezentate la Food Festival. Pentru un moment, am crezut ca am aterizat la IndAgra. Saci de cartofi, sampoane (?), tone de miere si oua incondeiate de la MTzR. Branza, porcarii (i.e. produse din porc), cozi, degustari din varf de cutit ca in piata si ceva certuri (profitorilor! la tarani e mai ieftin ca la voi). Lumea venise la facut targuieli si astepta chilipiruri. Se pare ca nu le-a gasit.

Festival culinar (Bucharest Food Festival) Festival culinar (Bucharest Food Festival)

La 500 de oameni mai incolo incepea zona de mancat propriu-zis. Ca la cantina. Nu, hai sa zicem ca la Oktober Fest, ca e la moda. Siruri de mese infatate curat (cel putin de la distanta parea curat), siruri de guri mestecatoare, farfurii pline de bunatatile pregatite de restaurantele participante. Si bere.

Festival culinar (Bucharest Food Festival)

Cand am ajuns noi, se pregatea gratarul pentru cosita celui mai lung muschi impletit din Romania. Cam asa de lung:

Festival culinar (Bucharest Food Festival) Festival culinar (Bucharest Food Festival)

Intre mese, putin sport:

Festival culinar (Bucharest Food Festival)

Am ramas mai putin de 15 minute la festivalul culinar (din care jumatate le-am petrecut straduindu-ne sa iesim). La restaurante, ca si la tarabe, erau cozi interminabile. Corturile restaurantelor nu aveau nimic iesit din comun, doar tejghele cu cantar. Cu exceptia unor ghirlande de baloane care anuntau nationalitatile gastronomice prezente la festival, nimic nu mai celebra diversitatea.

Am sperat sa gasim si o iesire, dar nu exista, asa ca am luat iar in piept valul de pofticiosi de la intrare. Nu ne-a placut defel experienta, avea un iz prea puternic de balci. Si de asta regret ca l-au organizat in Piata Unirii si nu undeva, pe islaz, mai campeneste, in aer liber, cu iarba la picioare si cu cat miros de gratar voiau ei. Daca era bal, macar bal sa fi fost. Cu toate astea, cei prezenti s-au distrat cu siguranta. A fost mancare, bautura, muzica. Avem nevoie si de sarbatori populare. Chiar daca ele se numesc cosmopolit Bucharest Food Festival.

foto si in galerie

2 comentarii

Food Festival de Bucuresti, editia 1 - succesul absolut al ghiftuirii
dragosh_r0ck
#1 -

un mare jeg

1. au distrus complet si spatiul verde din parcul ala
2. au umplut trotuarele de noroi
3. toti nesimtitii isi parcau masinile pe trotuare, pe unde apucau - degeaba e parcajul de la unirea, taranu roman isi trage masina tot pe trotuar sa nu mai poti circula nici ca pieton, nici ca biciclist pe minunatele piste.. politie ioc!

Food Festival de Bucuresti, editia 1 - succesul absolut al ghiftuirii
dragosh_r0ck
#2 -

un mare jeg 2

cand mai vad ca pe lipscani langa banca nationala s-a incropit o spalatorie ad-hoc de masini, ca vis-a-vis de tribunal masinile parcheaza haotic pe spatiul verde si pe trotuare, calea victoriei (zona cecul mare) s-a transformat intr-o mare parcare....bleah

ps: da, am atras atentia agentilor despre aceste chestiuni si toti ridica din umeri si-ti rad in nas..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera