Follow up "Romania prin obiectiv"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Sambata seara in La Scena am fost la vernisajul expozitiei de care am tot vorbit. Un pic derutati la inceput de afisul care anunta "Petrecere Privata" pe usa localului ne-am lamurit repede unde se petrecea evenimentul de interes pentru noi, ghicind dupa cei cel putin 10 fotografi care se inghesuiau sa pozeze lucrarile expuse.

Organizarea a fost aproape impecabila - muzica excelenta si atmosfera linistita, relaxanta si de bun gust. "Mancare si bautura la discretie" cum glumea Cristina si oameni foarte interesanti, majoritatea fotografi.

De ce "aproape" (impecabil)? Exact din pricina confuziei mai sus pomenite. Chiar in fata noastra un grup de vizitatori care nu stiau despre expozitie au facut din usa cale intoarsa, dezamagiti ca nu era rost de petrecut seara acolo. Altfel spus s-a tinut putin cam ascuns evenimentul desi lucrurile de calitate credem ca merita mai multa mediatizare. Desigur, a fost decizia organizatorilor si o respectam. Nu ne abtinem insa de la a va zori sa vizitati expozitia. Este extrem de reusita.

In primul rand este foarte echilibrata ca stil si compozitie. Desi fiecare participant a avut o viziune proprie in ce priveste tema, lucrarile se completeaza perfect.

Ba mai mult, ni s-a parut o trecere in revista foarte ampla a momentelor fotografice pe care le poate oferi tara noastra, insa dintr-o alta perspectiva, mult mai originala si mai expresiva: peisaje privite prin fereastra trenului, blocurile bucurestene tipice dar fotografiate intr-o explozie de culoare, fara urma de sinistru si desuet asa cum ne-am obisnuit sa vedem, oameni simpli fotografiati pe strada, zambind obiectivului si nu tristi, ridati si incercanati, batrani cersetori citind,  imagini cu trenuri si parcuri noaptea in alb-negru insa nu bizare si greoaie, din contra clade si usor nostalgice.

O parte interesanta a unei expozitii de fotografie este multitudinea de unghiuri din care pot fi privite fotografiile si reprezinta un bun punct de plecare catre interpretari si discutii (tocmai de aceea nici nu am adaugat poze). Ca simpli privitori, insa, nu putem decat sa ne bucuram ca vedem Romania prin obiectiv si altfel decat plina de tristete sau peisaje melancolice de toamna intarziata.

Nu in ultimul rand, "Romania prin obiectiv" nu isi propune sa vanda imaginea tarii noastre. Nicidecum. Este doar expresia unei experiente personale a fotografilor implicati si pe care o recomandam ca diferita si ca atare demna de interes.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera