Folkul bate fotbalul in club 100 Crossroads

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Saptamana trecuta aflasem de o noua seara de folk a Bucurestiului, in 100 Crossroads. I-am vazut la lucru pe cei de la Karma intr-o atmosfera oarecum viciata de probleme de sunet - mi-am spus ca este cazul sa fac o noua vizita in clubul de pe Calea Mosilor pentru a vedea daca lucrurile s-au remediat. La concurenta cu meciul Stelei din Ghencea, Iulia Gusatu si Maria Magdalena Danaila au inceput in jurul orei 9 o seara ForeverFolk ce s-a dovedit mult mai reusita decat ma asteptam.

Iulia Gusatu si Maria Danaila, live 100 Crossroads
Maria Magdalena Danaila

E drept, cantarea galatencelor a fost intrerupta, sporadic, de strigate de bucurie ori neputinta: "Conducem cu 2-0!' s-a auzit de undeva pe la mijlocul recitalului Iuliei Gusatu. Tocmai se canta "Buna dimineata, mama". Folk, frate! Pauza dintre recitalurile celor doua folkiste a coincis oarecum cu pauza din Ghencea, iar putina lume care a ales muzica in detrimetul fotbalului a atacat barul, satisfacuta: "e 3-2!".

Aventuri in 100 Crossroads: pe la miez de noapte, curentul s-a oprit de vreo 3 ori intr-un interval de 10 minute. Nu stiu daca e vina au fost nervii post-esecul Stelei, insa cantarea a avut serios de suferit, oprindu-se in cele din urma in jurul orei 1.

Iulia Gusatu si Maria Danaila, live 100 Crossroads
Iulia Gusatu

Pana la acel moment, insa, totul a curs excelent pe "scena" de langa bar. Iulia a cantat curat si frumos, trecandu-ne prin "Vis", "Gara" sau "Cina". Maria i-a urmat, purtandu-ne prin "Ruga", "Nebun dupa el" sau "Ce mai faci". N-am retinut un playlist, dar asta s-a intamplat fiindca, asezat cuminte pe scaun, zambeam, leganandu-ma in ritmul muzicii. Cum spuneam, sunetul a fost excelent iar atmosfera, relaxata si foarte... folk.

Iulia Gusatu si Maria Danaila, live 100 Crossroads
Iulia si Catalina

Iulia Gusatu si Maria Danaila, live 100 Crossroads
Maria Magdalena Danaila si Alina Manole

Mai multe fotografii de aseara aici.


Fireste, cand vine vorba de muzica sufletului, exista mereu loc de surprize. Nu ma asteptam ca seara sa aiba momente neasteptate, insa ele s-au inserat frumos in persoana a trei nume foarte dragi: Catalina Beta (pentru prieteni, Catalina cu "Gandacul"), Marius Matache (pentru prieteni, Make) si Alina Manole. Spre bucuria putinilor, dar inimosilor oameni din public (s-a dovedit ca, in ciuda atmosferei mai... rarefiate, folkul a batut, totusi, fotbalul), s-a cantat cate putin din toate: folk, blues sau country, iar seara din 100 Crossroads merge inainte pe calea cea buna.1 comentariu vrei sa comentezi?

Folkul bate fotbalul in club 100 Crossroads
Lidia
#1 -

Superba seara

Ok, dar ai uitat sa spui ca, neoficial, mai putin in cadrul spectacolului si mai mult intr-o atmosfera hippie de care imi era dor de mult, cantarea a durat inca mult dupa aceea. Si a fost foarte frumos... Pacat ca martea asta nu a organizat Forever Folk, iar Mandruta, cenaclistul si teroarea din juriile festivalelor de folk de pe vremuri a cantat ce i-au cerut cheflii de la mese (care nu erau multi oricum). Ii asteptam pe Walter si pe Stefan pe 4 nov!!!!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera