Film: Valkyrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Valkyrie nu este un film de razboi. Este un film de suspans. Exista o problema. Hitler. Probabil cea mai mare problema din istoria omenirii. Exista o solutie. Sa-l omori pe Hitler. Dar cum ajungi sa faci asta? Usor. Il angajezi pe Tom Cruise.

Spoiler alert

Valkyrie este povestea unuia dintre cele cateva comploturi de a-l ucide pe Hitler de catre disidentii regimului sau. Ceea ce reuseste filmul sa faca este sa-ti arate ca nu toti ofiterii lui Hitler erau de acord cu metodele si mentalitatea lui. Pacat insa ca numai in cazul personajului interpretat de Tom Cruise, colonelul Stauffenberg, aflam si DE CE nu erau de acord cu acest regim.Stauffenberg lucreaza cot la cot cu mai multi militari si politicieni, care-ti lasa impresia distincta ca pur si simplu ii deranjeaza ca sunt alti nebuni la putere si nu ei. Cel putin Stauffenberg are o problema cu ideea ca omoara oameni nevinovati si ca principiile pentru care credea ca lupta sunt de fapt o iluzie dogmatica.

Complotul pus la cale de Stauffenberg si oamenii lui este foarte simplu. Ia bomba, lasa bomba, BOOM, preia controlul tarii. Si aici cred ca este problema cea mai mare a filmului. Nu Hitler in sine, ci felul in care acest complot se construieste.

Deja stii ca Hitler nu ajunge sa fie omorat de o bomba, ci se sinucide peste aproximativ un an. De aceea cred ca filmul insista prea mult pe operatiunile post-atentat. Ar fi trebuit sa zaboveasca mai mult pe personaje, care sunt interpretate de niste actori extrem de talentati: Tom Wilkinson, Bill Nighy, Kenneth Branaugh, pana si Eddie Izzard trebuia sa apara mai mult.

Filmul se sprijina prea mult pe Tom Cruise, care nu ofera cea mai buna interpretare a vietii lui. Odata ce atentatul are loc, nu este clar cum anume Hitler a reusit sa supravietuiasca, ci doar ca a supravietuit. Cei care au complotat impotriva lui, sunt trimisi in fata plutonului de executie, dar nu ai avut timp si nici material ca sa ajunga sa-ti pese cu adevarat de ei.

Filmul insa va multumi pe cei care apreciaza un film bun de epoca. Nu este violent in mod gratuit. Bryan Singer (regizorul) este cunoscut pentru atentia acordata detaliilor si se vede lucrul asta in detaliile cinematografiei, muzicii, pana si uniformele arata splendid.

Daca nu mi-ar fi adus aminte atat de mult de un documentar Discovery, Valkyrie ar fi fost un film nemaipomenit. Dar chiar si documentarele Discovery au multi fani, iar acesti fani au acum un motiv sa treaca prin sala de cinema.

Click aici sa vezi unde ruleaza Valkyrie in BucurestiNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera