Film: Vagabondul milionar (Slumdog millionaire)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Filmul care a luat tot ce era mai bun la premiile Oscar* si 4 Globuri de aur, Vagabondul milionar (Slumdog millionaire), promite foarte multe tuturor celor care nu l-au vazut. Din fericire si livreaza comanda, cu zambetul ironic pe buze film.Nu incepe deloc ca o poveste romantica, ci cu Jamal Malik (Dev Patel), personajul principal, inchis si torturat de politisti. Este acuzat de frauda in cadrul concursului "Who wants to be a millionaire?" (Vrei sa fii milionar?). Cei doi interogatori vor sa-i afle secretul, deoarece li se pare de necrezut ca un tanar ne-educat si sarac stie toate raspunsurile potrivite.

Si daca scenele de tortura de la inceput ni s-au parut nitel cam dure, relatarile lui Jamal nu devin deloc mai roze pe masura ce isi povesteste viata. Rasism, saracie, violenta, abuz, teroare, gangsteri, furturi si crime, toate aceste dulcegarii pipereaza relatarile acestuia despre viata lui in cartierele sarace ale Mumbaiului.

Singura raza de soare din poveste este dragostea lui pentru Latika (Freida Pinto), o fata ce provine din aceeasi mahala mizera. Dragostea celor doi este si laitmotivul filmului.

Inspectorul de politie (Irrfan Khan) vrea sa il inchida, prezentatorul emisiunii (Anil Kapoor) ii pune bete in roate, Latika este prizoniera a unui gangster si norocul pare sa il paraseasca pe Jamal, care nu are toate raspunsurile pregatite.

Vagabondul milionar este un film complex, regizorul Danny Boyle (Trainspotting) reusind sa creeze o capodopera cinematografica. Pastreaza coloritul, muzica si absurdul filmelor indiene, intriga si coincidentele unui film hollywoodian. Este un film de actiune,  dar si o tragi-comedie. Pare un colaj, dar este unul excelent.

Povestea socanta a tanarului indian de la periferie ce ajunge milionar in cadrul emisiunii "Who wants to be a millionaire? (Vrei sa fii miliardar?)" este una absolut delicioasa, pe care o consumi cu sufletul la gura si cu ochii atintiti pe ecran. Nu trebuie sa ratezi nici o scena si nici un schimb de replici.

Desi nu are cea mai originala poveste in spate, este una interesanta, iar muzica geniala si montajul jos palaria compenseaza orice cliseu.

Click aici pentru a vedea unde ruleaza Vagabondul milionar.* Oscaruri 2009 - premiile obtinute de Slumdog millionaire
Cel mai bun Film
Cel mai bun scenariu adaptat - Simon Beaufoy
Cel mai bun regizor - Danny Boyle
Cea mai buna cinematografie
Cel mai bun montaj
Cel mai bun mix de sunete
Cea mai buna coloana sonora

Cel mai bun cantec original - Jai Ho3 comentarii

Film: Vagabondul milionar (Slumdog millionaire)
MaDyX
#1 -

Comentariu nou

chiar merita toate cele premii Oscar e super filmu :x merita vazut ;;)

Film: Vagabondul milionar (Slumdog millionaire)
raluca
#2 -

a fairy tale come true

un basm in toata regula. un film care place, de unde iesi cu zambetul pe buze.

Film: Vagabondul milionar (Slumdog millionaire)
Claudia
#3 -

Comentariu nou

Hollywoodian all the way...incepe promitator, dar continua cat se poate de melodramatic si kitchos de ti-e si rusine pana unde pot merge cu tupeu'; nenea rau si baiatul bun care in final ia banii si fata (dom'le cate coincidente, oare de ce nu mi se intampla si mie??) Pacat de actori, de atmosfera frusta, mai putin obisnuita si de asteptarile publicului; in rest, daca vreti happy-end si clisee, mergeti cu incredere.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera