Film: The Reader

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Uneori se poate ca politica sa strice o poveste de dragoste buna si cam asta s-a intamplat cu The Reader. Hanna (Kate Winslet) la cei 30 si ceva de ani ai sai are o aventura cu Michael, un baiat de doar 15 ani (Davis Kross). Relatia lor este prezentata cu atata sinceritate si nonsalanta incat este greu sa nu-ti acordezi coarda romantica ca sa fii in ton cu filmul. Dar spre mijloc, in timp ce povestea incearca sa fie din ce in ce mai complexa si ai senzatia ca cineva, nu zic cine, fuge dupa Oscar, acea emotie pe care ai investit-o la inceput pare sa fi fost irosita.

the reader

David si Hanna isi incep relatia in Germania anilor '50. Aceasta ramane un secret, prin urmare nu ti se distrage atentia cu probleme legate de scandal in familie sau prejudecatile societatii. Nu ii ai decat pe ei si pare sa fie de ajuns, datorita interpretarii actorilor. Dar relatia ajunge sa-si dea obstescul sfarsit cand Hanna incepe sa-si dea seama ca nu exista nici un viitor pentru ei. In timpul aventurii, placerea ei suprema nu era actul de a face dragoste (si crede-ma, iepurii nu au de ce sa se rusineze cu copiii astia doi), ci actiunea simpla de a i se citi o carte de catre amantul ei pubescent. Ergo, The Reader.

8 ani mai tarziu, un David student la Drept participa alaturi de colegii sai la un proces unde sunt acuzate pentru crime contra Umanitatii mai multe foste ofitere naziste, care au intretinut un lagar pentru evreice. Aici o intalneste din nou pe Hanna si realizeaza cu groaza cine a fost de fapt prima lui iubire. Procesul se desfasoara cum te-ai astepta, cu toata gravitatea necesara situatiei. Accentul pus pe repercusiunile Holocaustului iti distrage atentia de la faptul ca este totusi povestea a doi oameni simpli.

Cum era si Revolutionary Road de altfel, insa asemanarile se opresc aici. Dupa aceasta prima parte de suisuri si coborasuri, urmeaza o parte de mijloc gri si neinteresanta, un mini-desert emotional. Concluzia si finalul de soc (s-ar putea spune) sunt amanate prea mult ca sa mai revii la placerea cu care ai vizionat prima parte a filmuluii.

Daca era sau nu film de Oscar nu stiu. Cert este ca Winslet a jucat foarte bine. Ralph Fiennes (Michael adult) se multumeste cu un rol de terta parte fara sa impresioneze cu adevarat. A fost acolo pentru ca era nevoie de el. David Kross a fost o aditie interesanta. Se vede ca este tanar si poate lipsit de experienta, dar in rolul pe care l-a avut in The Reader, acestea nu sunt lipsuri, ci calitati.

Filmul este interesant, comunica cu tine la un nivel emotional si este diferit fata de alte filme despre Holocaust. In primul rand, nu are loc in timpul Holocaustului, iar in al doilea rand este totusi o poveste de dragoste.

Click aici sa vezi unde ruleaza The Reader


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera