Film: The Dark Knight

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Putine filme au primit mai multa atentia din partea media anul asta ca The Dark Knight. Adevarul este ca e si vorba de fascinatia morbida pe care o au majoritatea oamenilor in a diseca posibilitatea ca un mare rol (Joker) sa distruga un mare actor (Heath Ledger). Insa aici e vorba de ceva mai mult. Nu cred ca TDK ajungea numarul 1 pe IMDB doar datorita mortii lui Ledger.

Adevarul este ca lumea a devenit batshit crazy, adica nebuna dupa Batman (si Joker). Imi pare rau lume, dar eu v-am luat-o inainte cu vreo 15 ani. Si desi sunt un mare bat-fan trebuie sa-mi pastrez calmul si sa spun ca desi TDK e un film foarte bun, care-l face pe Batman Begins sa para copilaros prin comparatie, nu este nici de departe un film perfect.

Are totusi o poveste mai originala si mai bine structurata. Nu este atat de simplu precum a venit Joker in oras si i-a facut pe toti sa moara de ras, la propriu. Itele povestii se impletesc si se despletesc in feluri nebanuite. Joker actioneaza drept o forta a naturii, este pe atat de genial pe cat este de dement, ceea ce-i face toate miscarile foarte imprevizibile.

Talentul acesta de a-i intoarce pe toti impotriva lor si de a trezi haosul din oricine este ceea ce-l face asa de periculos pe Joker pentru Batman care este totusi obligat sa respecte anumite reguli. Heath Ledger este atat de bun pe cat ai auzit si poate ceva in plus. Christian Bale se descurca mai bine decat in Batman Begins dar vocea pe care o are in costum ajunge sa te irite.

Nu de alta dar nu poate sa spuna mai mult de doua vorbe ca ajunge sa se inece. Am inteles si am acceptat acest fapt in prima sa iesire dar asta a fost doar datorita faptului ca se afla la inceput, incerca sa-si creeze o anumita imagine. Asta nu inseamna ca vreau sa-l aud vorbind ca un klingonian pentru totdeauna.

Vei fi placut surprins de catre Aaron Eckhart in rolul lui Harvey Dent/Two Face. Eckhart este un actor foarte simpatic. Cand personajul isi pierde mintile se transforma intr-un erou tragic dar credibil, spre deosebire de Joker-ul lui Ledger care numai tragic nu e. Nu ai de ce sa simti mila pentru un om care a imbratisat violenta si haosul intru totul. Harvey Dent insa e alta poveste. El ne este prezentat ca un erou si singurul lucru pe care-l iubim mai mult decat un erou, este un erou decazut.

Scenele de actiune se impletesc perfect cu rasturnarile de situatie pentru a crea un film extrem de entertaining. Nu ai sa vezi CGi, dar sunt cateva curse de masini si explozii demne sa te impresioneze. Cu toate acestea, planurile elaborate ale lui Joker si desfasurarea lor mi s-a parut cea mai palpitanta latura a filmului, nu actiunea in sine. Cum naibii o s-o rezolve Batman pe asta?

The Dark Night insa are anumite probleme care pana acum au fost in mod convenabil ignorate de mai toata lumea. Introducerea lui Harvey Dent este rasuflata si antipatica (spre deosebire de restul prestatiei). Michael Caine nu are un rol la fel de important. Rachel Dawes (I love you Maggie) este in continuare un personaj inutil. Mafiotii din film sunt cat se poate de neinteresanti si stereotipici si o buna parte din inceputul filmului le este dedicata.

TDK nu te ia drept retardat, amesteca o poveste inteligenta cu putina psihologie si este regizat de un regizor care nu numai ca-si cunoaste personajele dar isi cunoaste foarte bine mesajul pe care vrea sa-l transmita. Nu este cel mai bun film al tuturor timpurilor. Este pur si simplu modelul dupa care ar trebui facute toate comic book movie-urile care se respecta.

1 comentariu

Film: The Dark Knight
robert
#1 -

sal

frumoasa descrierea imi place de asta am dat si nota maxima...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera