Film: Strania poveste a lui Benjamin Button

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Toata lumea vorbeste despre Strania poveste a lui Benjamin Button, dar stii ceva, chiar nu ar trebui sa-ti pese. Nici ca filmul seamana cu Forrest Gump, nici ca efectele speciale sunt impresionante (si intr-adevar sunt) si in nici un caz ca are sanse la Oscar. Cel mai important lucru este ca reuseste sa comunice cu tine la un nivel emotional. Ceea ce se poate spune despre putine filme in epoca noastra cinica.

Precum Benjamin Button cel care imbatraneste invers, toti ne confruntam cu schimbarea. Toti am avut succese si pierderi, oameni pe care i-am iubit, alegeri pe care le regretam. De aceea filmul acesta face bine ce face, nu pentru ca ar prezenta o poveste complexa, ci pentru ca se bazeaza pe acest concept simplu.

Timpul nu iarta pe nimeni.

benjamin button

Benjamin Button se naste intr-un corp batran, dar el este un copil. Printr-un miracol am putea spune ca este gasit de o femeie cu un suflet incredibil de mare, Queenie. Ea il iubeste asa cum e el. Lucreaza intr-un azil de batrani, ceea ce pentru Benjamin inseamna ca are norocul in copilaria lui de om batran, sa se integreze perfect in caminul sau. Toata lumea de aici se astepta ca Benjamin sa moara, dar el traieste si intinereste.

Si se indragosteste... de mai multe ori dar o singura femeie va fi dragostea vietii lui (Daisy, interpretata de Cate Blanchett). Si cu aceasta iubire si cu o pofta mare de viata in suflet, Benjamin Button porneste la drum in mai multe aventuri si cunoaste mai multi oameni.

In prima ora m-a fascinat infatisarea lui Benjamin tocmai pentru ca nu imi dadeam seama daca este vorba de grafica pe calculator sau machiaj sau o combinatie. Apoi pe masura ce Benjamin intinereste si devine din ce in ce mai mult Brad Pitt cu o peruca si machiaj deja acest factor nu mai este asa de important. Treptat filmul se transforma intr-o poveste de dragoste atipica.

Brad Pitt joaca bine, dar nu cred ca este cea mai buna interpretare a vietii lui. Nu va fi rolul pentru care va ramane cunoscut multi ani de acum incolo. Cate Blanchett si Taraji P. Henson (Queenie) cred ca il depasesc. Filmul este de asemenea presarat cu numeroase personaje secundare bine interpretate, dintre care aduc aminte de Elizabeth (interpretata de Tilda Swinton) si tatal lui Benjamin care-l urmareste din umbra (interpretat de Jason Flemyng).

Cred ca David FIncher a exagerat cu durata filmului (putea sa fie cu o jumatate de ora mai scurt) dar la final nu regretam timpul investit. Pentru cine vrea un scenariu sclipitor si poate o tratare mai serioasa a unor subiecte (precum Al Doilea Razboi Mondial de exemplu), filmul poate fi cam plictistitor. Cine este dispus sa se imprieteneasca cu Benjamin Button, la final sigur va avea o lacrima de varsat.

Daca vrei sa vezi unde ruleaza Strania poveste a lui Benjamin Button click aici


1 comentariu

Film: Strania poveste a lui Benjamin Button
Jimmy
#1 -

Regizorul...

...nu e Danny Boyle, ci David Fincher :) (cu care Bradut cel mult-iubit a mai colaborat la Se7en). Boyle (Trainspotting, The Beach) are in cursa pentru Oscar pe Slumdog Millionaire, pe care il recomand cu caldura.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera