Film: RocknRolla

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Baietii cu accente cockney si caziere penale s-au intors, in caz ca ti-era dor de ei. Daca esti fan Guy Ritchie atunci presupun ca ai auzit deja ca odata cu Rocknrolla regizorul englez s-a intors la stilul care l-a consacrat. Este un film despre crima organizata din Londra la fel ca Lock, stock and two smoking barrells, Snatch si Revolver Hai sa vorbim despre ce-l face pe Rocknrolla diferit de aceste filme mai vechi.De data asta, povestea se invarte in jurul unei afaceri imobiliare, pusa la cale de Lenny Cole (Tom Wilkinson), care se alatura constelatiei de Big Bads din filmele lui Guy Ritchie. Tom Wilkinson joaca bine si e intotdeauna o placere sa-l urmaresti dar Lenny pare cam fad in comparatie cu Bricktop sau Hatchet Harry.

Criminalitatea este sufletul filmelor lui Guy Ritchie, dar aici se intampla sa avem mai multe arome de criminalitate. Coruptie versus frauda versus jaful armat (una veche da' buna). Lenny se pregateste sa primeasca plata lui pentru obtinerea unor permise de constructie de la un industrias rus, dar contabilii care urmau sa livreze banii... sunt jefuiti...

De One-Two (Gerald Butler) si gasca lui de smecherasi simpatici, ceva mai diversa ca in alte filme. One-Two e liderul lor de facto, Handsome Bob (Tom Hardy) este prietenul lui homosexual, iar Mumbles (Idris Elba) este negrul open-minded care-l ajuta pe One-Two sa-si imbratiseze homofobia. Scena in care Bob ii zice lui One-Two ca tine la el, mai mult decat un prieten este probabil cea mai amuzanta din tot filmul. De partea lui Lenny Cole il avem pe aghiotantul sau Archy (Mark Strong), si de partea industriasului rus pe contabila lui, Stella (Thandie Newton) care-l tradeaza.

Exista multe personaje, fiecare cu contributia lor (mica, mare, surprinzatoare) la o poveste care evolueaza ca o inundatie de apartament. Nu ai ce sa faci pana nu se opreste. Dar trebuie neaparat sa-l mentionam pe Johnny Quid (Paul Kebbles) deoarece el se afla in mijlocul intregului dezastru. El vrea sa ajunga the Rocknrolla. Adica omul de la varf care nu se multumeste doar cu o felie din viata buna: bani, masini, femei sau droguri. The real Rocknrolla le vrea pe toate. Iar Johnny Quid este atat de dus cu pluta, incat il crezi capabil sa-si atinga obiectivul.

In cele din urma te avertizez sa nu te astepti la un film de actiune. Cu exceptia unei scene mai lungi care implica un jaf, nu e foarta multa actiune. Tensiunea si distractia reies mai mult din ritmul povestii si coloana sonora care este foarte bine pusa la punct. Iar RocknRolla mai este deosebit datorita unui lucru. Este de fapt prima parte a unei trilogii planuite de Guy Ritchie.

Click aici sa vezi unde ruleaza Rocknrolla
1 comentariu

Film: RocknRolla
zondron
#1 -

*

foarte tare filmul, mai bun ca revolver dar nu mai bun ca lock stock and two smoking barrells si snatch

i wanna be the real rocknrolla

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera