Film: Resident Evil - Disparitia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Spoiler alert!

Mad Max
se intalneste cu Pasarile lui Hitchcok si pe la jumatatea distantei se intalneste cu Milla Jojovich in jartiere pe post de ultimul bastion al umanitatii in lupta contra zombie care pica in proverbiala rabbit hole (din Alice in Tara Minunilor). Ah, zombie... enigmaticele fiinte care ne sperie cu o viata de dupa moarte dominata de o foame pentru creiere/carne umana, inzestrate cu rara capacitate de a ne speria ingrozitor pe cand se ivesc dintr-un mormant.

Resident Evil Disparitia este ultimul film din serie, menit sa puna capat odata pentru totdeauna fugii personajului principal, Alice. Si asta doar pentru ca la sfarsit placa se intoarce si Alice se decide sa ii puna ea pe fuga pe zombie si pe cei care i-au creat, varianta locala de big brother - Umbrella Corp. Deja virusul care a facut ravagii in primele doua filme din serie reuseste sa dea lumea complet peste cap.

Pamantul devine un mare desert, in care doar putini supravietuitori amana inevitabilul intr-un joc de-a soarecele si pisica. Alice se intalneste cu un grup de sinistrati, care incearca sa profite la maxim de sansele de supravietuire facand jaloane printre zombie. Pe de alta parte, cei de la The Hive in frunte cu un doctor nebun, Iain Glen,  incearca din rasputeri sa gaseasca un leac pentru virusul pe care tot ei l-au creat.

Alice face ce a invatat timp de doua filme sa faca. Anume, sa cafteasca zombie intr-o veselie, pastrandu-si insa coafura intacta. Din pacate, zombie nu fac altceva decat sa fie carne de tun. Singura lor menire in film este aceea de a fi ucisi brutal de una dintre cele doua forte.

Cum era de asteptat toate personajele cu potential ridicat de victima se sting incet, incet sub falcile infometate ale unor zombie norocosi. Este datoria lui Alice sa isi scape noii prieteni de belele folosindu-se de toate darurile modificarilor genetice datorate experimentelor la care a fost supusa de Umbrella Corp (stiti deja, super-forta, simturi augmentate si puteri psihice demne de orice erou).

Doctorul nebun face tot ce poate pentru a-si arata caracter de psihopat degizat in halat si incearca o ultima demonstratie de forta in fata sefilor sai incalcand ordine directe, lucru care il duce spre calea pierzaniei si in mainile unuia din experimentele sale esuate. Si pentru ca lui Alice i se imbunatatesc puterile, atunci este nevoia ca si the dark side sa dea de niste super-zombie.

Milla Jovovich este un fel de Ripley a mileniului III, nu-i asa? In acest film seamana mai mult cu Ripley din Alien 3 decat cu Ripley din Alien 4 (vezi Resident Evil 2: Involutie). Restul distributiei face o treaba buna sa o sustina, atat cat pot, inainte ca negrii si cei care vor sa faca sex sa dea ortu popii. Partea buna la Resident Evil 3 este ca e foarte diferit de Resident Evil 2 care stim toti ce film infect(at) a fost.

Nu va fie frica, filmul are un final fericit. Supravietuitorii fug in Alaska, devenit peste noapte taramul fagaduintei, iar Alice pune mana pe armata de clone creata de doctorul nebun si jura razbunare coorporatie vinovate de intreaga afacere murdara. Desi nu se poate numi chiar final daca ne lasa cu gura casca in asteptarea unei concluzii...

P.S. Era sa uit de influenta Texas Chainsaw Massacre, care trebuia uitata pentru ca era cat pe ce sa ne pierdem speranta in sanatatea mentala a posibililor supravietuitori din primele minute de film.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera