Film: Repo! The genetic opera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Repo! The Genetic Opera nu este un nou musical horror de nivelul lui Rocky Horror Picture Show. Hai sa terminam cu comparatia aici, pentru ca nu este corect fata de nici unul dintre cele doua filme. Repo reuseste insa sa-si creioneze o nisa a lui, in lumea musicalurilor. Caci este o opera din toate punctele de vedere. Sunt 57 de cantece in repertoriul bebelusului, asta daca nu pui la socoteala si dialogurile cantate.

repo

Repo! prezinta un viitor distopic si angoasant in care toti cetatenii care au ramas in viata post-razboaie si apocalipse sunt obsedati de operatii. Atat de obsedati incat sunt dispusi sa-si ipotecheze organele. Si daca nu scot banii pentru plati la timp, vine Repo Man ca sa-i hacuiasca in mijlocul strazii, in conditii extrem de neigienice. Unul dintre acesti Repo Men este Nathan Wallace. (Anthony Stewart Head).

Nathan are o fiica, Shilo (Alexa Vega), si ea bolnava, pe care o tine in casa incuiata sa nu cumva sa-i crape progenitura. Dar Shilo indrazneste sa iasa din casa, printr-un tunel intortocheat care o poarta pe sub mormantul mamei sale. Yeah, e putin cam creepy.

Dar ce nu e creepy in filmul asta? Raspuns, tot ce este exagerat. Si exagerare avem mai mult decat avem muzica. De la costumatiile de dominatrix ale oricarei fiinte de sex feminin, pana la cantitatile industriale de sange si mate pe care le vedem cand Repo Man trece la treaba.

Repo the genetic opera nu este pentru oricine. Nu-si cere scuze pentru felul in care-ti asalteaza toate simturile, dar macar compenseaza cu abilitatile muzicale ale protagonistilor. Se canta mult si se canta bine in stil rock, heavy metal, industrial si punk. Cateva dintre cantece chiar te prind, cum ar fi Zydrate Anatomy, 17 sau At the opera tonight.

Din pacate Repo sufera in toate celalalte aspecte. Actorii, cu exceptia lui Anthony Stewart Head, sunt toti mediocri si-ti dai seama de asta in putinele momente cand se opresc din cantat. Sunt foarte multe personaje pe care trebuie sa le urmaresti si rareori ai destul timp sa te opresti sa te gandesti la ce se intampla. Ritmul este foarte haotic. Bugetul pentru film a fost minuscul, ceea ce se vede in calitatea decorurilor si a efectelor speciale. Per total este memorabil doar prin prisma universului anapoda care te infasoara.

Cu exceptia muzicii... restul filmului este un kitsch total. Dar si kitschurile au locul lor in univers.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera