Film: Ponyo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ponyo este o reinventarea a clasicii povesti a micii sirene de Adersen, de data aceasta in viziunea lui Hayao Miyazaki, regizor si scenarist ce sta in spatele filmului Spirited Away (un alt film de animatie ce merita vazut). Si este o poveste pentru copii dar este atat de frumos construita incat poate fi apreciata la orice varsta.

ponyoponyo

Spoiler alert!

Intr-o lume subacvatica de poveste, un fel de vrajtor isi face de cap plictisit in timp ce micuta Ponyo, un pestisor cu chip uman, fuge pentru a descoperi lumea. Atrasa fiind de o casa cocotata pe o stanca, nu realizeaza ca este in pericol si ajunge captiva intr-un borcan. Apoi va fi descoperita de Sosuke, un baietel de cinci ani, care o va salva. Intre cei doi se leaga o prietenie puternica si Ponyo decide sa se intoarca la baietel si sa se transforme in om.

De aici aventura incepe, viitorul lumii sta in balans deoarece transformarea lui Ponyo din peste in om a schimbat ordinea naturii. Cerul sta sa cada asupra omenirii daca micuta nu se intoarce in lumea ei sau daca nu se indragosteste si isi pierde puterile magice. Intr-o singura noapte, micutul orasel unde are loc actiunea este luat de ape si salvarea sta in mainile a doi copii, Sosuke si Ponyo.

Seamana cu Mica sirena, nu? Insa este mult mai copilaroasa si mai haotica decat Ariel, deoarece Ponyo este atat de inocenta si pentru ea lumea de la suprafata arata altfel, nu doar pentru ca este diferita de cea din care provine, ci si pentru ca este o lume vazuta prin ochii unui copil, care pare a compensa prin imaginatie tot ce nu intelege.

ponyoponyo

Filmul este adorabil, din loc in loc sunt puse imagini ca desenate de mana, parca ar fi inspirate din lucrarile unor copii la gradinita, pline de culoare. Si da, arata a anime, cu toate schimonoselile si ticurile de rigoare.

Nu sunt momente triste, de panica sau ingrijorare. Indiferent ce s-ar intampla ai mereu senzatia ca totul se va termina cu bine. Si, desi nu razi, vei zambi des urmarind filmul.

Ponyo a fost inclus in programul festivalului Anim'est de anul acesta si de o saptamana ruleaza in cinematografele romanesti. Este un film perfect pentru sarbatori, mai ales ca este lipsit de cliseele momentului dar contine toate ingredientele unui film magic.

Click sa vezi in ce cinematografe ruleaza Ponyo

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera