Film: Planet 51

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
planet 51
Planet 51 e un film de animatie pe care vi-l recomandam doar daca aveti de facut baby sitting in oras cu vreun verisor sau vreun fratior mai mic... mai mic de 11 ani, altfel s-ar putea sa nu ii placa nici lui si sa nu va mai lase niciodata sa va jucati la Playstation-ul lui.

Animatia e banala, iar povestea foarte ne-originala. Singurul detaliu care face primele 15-20 de minute moderat distractive este faptul ca se intoarce roata de la panica pamantenilor in fata ideii de extraterestru si astronautul... Chuck se trezeste (pe ceea ce credea ca este o planeta pustie) in plina vanatoare de extraterestri (extraterestrul fiind chiar el), victima a tuturor preconceptiilor pe care noi, pamantenii, le avem fata de "extraterestri": sunt niste monstri ingrozitori, cu puteri supra-naturale, periculosi, care ne extrag creierele (si eventual le mananca la pranz, cu sos) si fac cu noi fel de fel de teste... asta daca nu ne transforma in zombi.

Si povestea se deruleaza pe modelul clasic E.T. - "alienul" se intalneste cu un suflet milos si deschis la minte, care nu numai ca il ajuta sa se ascunda de hoardele de omuleti verzi infricosati si dezlantuiti, care il cauta sa il disece, dar ii si ia apararea in fata propriei sale rase, pledand pentru toleranta si acceptare a ideii de necunoscut si diferit.

Moralizator, ai zice, dand intelegator din cap si promitandu-ti ca urmatoarea data cand o sa dai de un extraterestru simpatic, verde si cu dreaduri portocalii, care canta la chitara in sufrageria ta, sa il tratezi cu ceai si biscuiti, nu cu coada maturii.

Ceea ce metropotamului i s-a parut amuzant a fost ca acest "necunoscut" al speciei straine se rezuma la foarte putine detalii, toate superficiale: populatia de pe planeta 51 e diferita doar prin faptul ca n-are nas, e verde, are 4 degete la mana si are niste antenute pe post de sprancene. Si traieste inca in anii '50. Ba chiar sunt mai inapoiati ca noi, cred ca universul e finit si ca sunt singurele fiinte inteligente din universul de 500 de mile lungime.

Acordand circumstante atenuante filmului care e evident pentru copii, pe care credem ca e inca bine sa ii luam cu binisorul si sa le aratam ca si extraterestrul face gratar in curtea din spate, ne pare totusi rau ca se bate in continuare moneda pe clisee obositoare si rasuflate, pe care nu le compenseaza in cazul Planetei 51 nici vreo poveste simpatica, nici umorul si nici animatia.

Daca totusi trebuie sa duceti vreun pustan la film in vacanta de iarna si alegeti filmul asta (desi noi v-am recomanda mai degraba Sta sa ploua cu chiftele), uite unde ruleaza filmul saptamana asta. Si vedeti si trailerul, ca sa va faceti o idee despre ce va asteapta.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera