Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce ne lipsea anul asta din pleiada de filme proaste? Un thriller politico-cibernetic de inspiratie orwelliana, jucat prost si cu actiunea pe fast-forward, ca sa nu se dezmeticeasca publicul. Si au facut Eagle Eye

eagle eye

Povestea impusca mai multi iepuri din prima, cu incontestabilele caracteristici: lipsita de originalitate, de credibilitate (desi putem oricand sa il tratam ca pe un SF prost) si cu un tempo obositor.

Sinopsis

[atentie, spoilere moderate]
Eagle Eye este o poveste clasica de urmarire, santaj sentimental si terorism cibernetic prin telefon. Sub obladuirea parinteasca a FBI-ului.

Speculand paranoia americana a ochiului atoatevazator al unui Big Brother cibernetic, care stie cand mergem la buda, cand ne suflam nasul si cand facem primii pasi in copilarie (si de ce!), filmul ne duce printr-o aventura exagerata a doi fraieri pe care o voce ii ghideaza la telefon catre actiuni pentru "binele" societatii americane amenintate de sistem. Bullshit. Nu va spun cine trage sforile, macar atata supriza sa aveti, daca vreti sa il vedeti.
[sfarsit spoilere]Jocul actorilor

Shia, Shia, Shia... LaBoeuf. Pardon, LaBeouf. Macar cineva a avut inspiratia sa ii schimbe doua litere in numele de familie, ca sa nu fie efectul hilar atat de mare. Cat de mare? Cam cat prestatia sa in Eagle Eye, Ochi de vultur, fratele meu alb, o opera la fel de bufa precum numele protagonistului (si nici nu fac vreun comentariu despre faptul ca tatal sau a fost clovn).

Shia este la fel de naiv in Eagle Eye pe cat a fost si in Indiana Jones sau Transformers (in Indy avand calitatea de a fi macar in rol secundar).

La dreapta sa vine o alta aparitie, la fel de neconvingatoare si necoapta in roluri "tari" ca si Shia cel cu 3 tuleie in barba, Michelle Monaghan, aparuta de curand intr-un alt anti - blockbuster, comedioara romantica Made of Honor, intr-un rol mult mai potrivit pentru posibilitatile ei.

De notat in trecere pe Billy Bob Thornton (mentorul lui Shia) in rolul FBI-ului, cu un personaj pe care banuiesc ca l-au vrut dramatico-eroic, dar a iesit destul de umoristic.


Am sa admit ca in ciuda faptului ca e un film prost, cu regie slaba si scenariu varza, actiunea e acceptabila.

La un moment dat de plictisesti sa tot remarci hibe si lucruri implauzibile si te relaxezi, lasandu-te dus de vartejul de urmariri, telefoane, impuscaturi, comploturi, computere, camere de supraveghere.

Merge cu popcorn.5 comentarii

Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)
Mihai
#1 -

Comentariu nou

articolul asta e parca mai obiectiv decat celelalte :)))

Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)
dasd
#2 -

Comentariu nou

esti putin de way the fuck off cu review ul asta si am senzatia ca Mihai este ironic

Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)
Mihai
#3 -

Comentariu nou

nu ne deranjeaza parerile subiective, dar orice poate fi imbunatatit... un drept la replica, un five star rating pentru film facut de ceilalti cititori, ceva?

Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)
Rin Tin Tin
#4 -

Comentariu nou

Orice review e oareshcum subiectiv, nu, Mihai? Pentru ca reflecta punctul de vedere al autorului review-ului.

Film: Ochi de vultur (Eagle Eye)
Ilie
#5 -

Comentariu nou

Recunosc: film, regie, chiar si scenariul sunt mediocre, tipic film "clasic" de actiune. Dar ideea de baza a filmului, si anume felul in care controlul excesiv in numele protectiei poate duce la dezastre, este geniala.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera