Film: Motivat sa ucida (Law Abiding Citizen)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mai tineti minte filmele cu Van Damme sau cu alti actori practicanti de arte martiale, in care familiile lor erau omorate, iar ei jurau sa se razbune intr-un mod cat mai sangeros posibil? Cam despre asta este vorba si in Law Abiding Citizen, cu deosebirea ca razbunarea lui Gerard Butler nu implica lovituri complicate cu piciorul, ci multe explozii si capcane a la Saw

Butler joaca rolul unui barbat foarte inteligent, Clyde Shelton, a carui familie este macelarita sub ochii lui si caruia nu i se face dreptate in justitie din cauza altor interese ale avocatilor. Jamie Foxx joaca rolul avocatului lui Shelton, care se vede nevoit sa faca o intelegere cu unul dintre criminali, pentru ca sa nu scape amandoi. Rezultatul: cel mai putin vinovat este condamnat la moarte, iar cel mai vinovat scapa cu o pedeapsa minima. Timp de 10 ani Shelton pune la cale un plan prin care sa se razbune atat pe cei care i-au ucis familia, cat si pe avocatul sau si intreg sistemul juridic. 


Law Abiding Citizen
 

Inceputul este interesant, avand in vedere ca planul lui Shelton functioneaza ca uns chiar si dupa ce acesta este bagat in inchisoare. Toata lumea este intrigata de inteligenta lui Shelton, iar tot suspansul se construieste nu neaparat pe cine moare si cine supravietuieste, ci pe cum a reusit Shelton sa faca totul sa functioneze. Din pacate, finalul este cum nu se poate mai dezamagitor, neplauzibil si stupid.

Chiar motivatia lui Shelton de a se razbuna pe intreg sistemul juridic ("this whole broken thing, a diseased corrupt temple"), este gresita de la bun inceput, pentru ca si un copil de 14 ani ar putea intelege de ce avocatul sau a fost nevoit sa faca intelegerea condamnata de Shelton. Dar Shelton nu intelege prea bine multe lucruri, "lectiile" lui pentru avocatul sau sunt la fel de absurde ca cele ale lui Jigsaw pentru victimele sale.

Nici personajul lui Jamie Foxx nu intelege prea multe, incepe sa se prinda de cum stau lucrurile abia dupa ce toti oamenii din jurul lui mor. Nici jocul celor doi actori nu este cine stie ce. Dialogurile dintre cei doi sunt bla bla-uri ieftine care pot fi foarte usor parodiate, iar cei doi actori nu reusesc sa faca o echipa prea buna, jucand parca in filme diferite. 

Law Abiding Citizen Law Abiding Citizen
 

Law Abiding Citizen este un film destul de greu de inghitit, chiar si atunci cand vrei sa faci acest lucru si sa te bucuri de "razbunarea biblica" a lui Shelton, este practic imposibil sa treci cu vederea cat de ilogic este construit filmul. Dar, daca totusi reusiti sa faceti acest lucru, probabil ca Law Abiding Citizen va va unge pe suflet, ca filmele din copilarie de categorie B cu Van Damme.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera