Film: Milk

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In primul rand Milk nu este un film porno, nu este nici un film horror (poate doar pentru noua dreapta, Mircea Badea si membrii CNC :)) cu zombie gay antropofagi sau mai stiu eu ce. Spun asta pentru ca filmul a fost interzis minorilor, primind astfel acelasi tratament ca si filmele care contin "scene de violenta fizica si psihica repetata sau scene de prezentare a actului sexual, scene de viol, limbaj vulgar etc."

In orice caz, Milk nu a fost interzis minorilor sub 18 ani pentru ca ar contine asa ceva, ci pentru ca ar face "propaganda pentru o orientare sexuala". E clar ca noi suntem in anul 2008, dar cred ca CNC-ul a ramas in 1970. Probabil American Pie este interzis doar minorilor sub 14 ani pentru ca face propaganda heterosexuala...

Eu ma intreb daca CNC-ul a vazut Milk sau daca a inteles despre ce fel de propaganda este vorba, totusi.

Mie mi s-a parut ca e cel mult o propaganda pentru civil rights si pentru activarea societatii civile. Nu ar strica deloc sa avem asa ceva in Romania si eventual sa vada si minorii ce inseamna drepturile si libertatile civile, discriminarea si miscarile de strada.

Filmul este povestea incredibila si adevarata a unui om, Harvey Milk, care, desi era gay declarat, a reusit sa intre in politica si sa lupte pentru drepturile comunitatii gay din San Francisco.

Si asta intr-o perioada in care psihiatrii considerau homosexualitatea o boala mintala, iar oamenii faceau puscarie daca erau prinsi facand sex cu o persoana de acelasi sex.  

Milk

Spoiler alert!

Nu este neaparat un film doar despre homosexualitate, ci este in acelasi timp un film despre drepturile omului, despre faptul ca nu trebuie sa stai degeaba atunci cand iti sunt incalcate anumite drepturi, despre faptul ca nu trebuie sa te lasi calcat in picioare.

Iar Harvey Milk exact asta a facut, a luptat pentru drepturile sale, intrand in politica si incercand sa schimbe totul din interior.

Bineinteles ca stia ca exista riscul de a fi asasinat, asa cum s-a intamplat cu multi altii care au incercat sa schimbe ceva in Statele Unite atat de conservatoare pe sub poleiala democratica.

Insa lucrul cel mai important e ca desi Harvey Milk a stiut inca de la inceput ca acest lucru se va intampla totusi nu a renuntat.

Nu lasati prejudecatiile sa va tina departe de cinematografele la care ruleaza acest film, povestea lui Milk ar trebui cunoscuta de cat mai multi. Dar daca asta nu e de ajuns, luati in considerare si faptul ca Milk este nominalizat la 8 premii Oscar. De asemnea, actorii fac un joc excelent: Sean Penn in rolul lui  Harvey Milk, Josh Brolin in rolul lui Dan White, ucigasul lui Milk, dar si James Franco in rolul lui Scott Smith, iubitul lui Milk

Pe langa toate astea, regia este semnata de Gus van Sant

Site-ul oficial al filmului

Click aici ca sa vezi unde ruleaza Milk in Bucures
ti
4 comentarii

Film: Milk
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Chiar asta ma intrebam cand am vazut motivarea aia, cate ar trebui interzise pt. ca fac propaganta pt. o anumita orientare sexuala, tinand cont ca doar si heterosexualitatea e orientare sexuala...

Film: Milk
Ale
#2 -

Comentariu nou

Ca mai toate filmele care au ca tema homosexualitatea, CNC-ul s-a decis ca e perfect normal sa arati filme sexiste care promoveaza heterosexualitatea, dar nu altceva. Nu e propaganda cand e vorba de adolescenti care si-o trag in baie, dar e vorba in cazul unui film despre drepturi egale.

De altfel, ma gandesc la un citat din film: If these homosexuals are granted rights, then so will prostitutes and thieves. Exact asa gandeste CNC.

Film: Milk
bola de nieve
#3 -

ratingurile care este

pana la urma ratingul a fost stabilit la "nerecomandat sub 15 ani", asta dupa ce distribuitorii au contestat decizia CNC si Comisia de Clasificare a fost amenintata cu reclamatie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. nu ca asta ar fi schimbat ceva in mentalitatea CNC, dar macar li s-a mai dat putin peste bot. vivat:)

Film: Milk
AndreiS
#4 -

Comentariu nou

Ar trebui sa se infiinteze o Comisie de Clasificare a Prostiei. Cum poate un film biografic sa fie considerat propagandist. Pe langa asta, lupta lui Harvey Milk nu a fost pentru a promova o anumita orientare sexuala, ci pentru a i se recunoaste aceleasi drepturi pe care le avem cu totii.
Ma intreb ce fel de cunostinte generale au cei de la CNC? Pe ce criterii sunt alesi membrii acestei comisii minunate?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera