Film: Kung Fu Panda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Kung Fu Panda este unul dintre acele filme care trebuie sa aiba o morala, ca doar e film de animatie, deci e pentru copii, deci trebuie sa aiba o morala la sfarsit. Pacat ca este aceeasi de fiecare data, daca crezi cu adevarat in ceva, atunci este posibil sa muti muntii din loc sau ceva de genul acesta. Dar este si suficient de amuzant, incat sa fie pe placul unor audiente mai mature care vor mai mult de la un film decat sa vada maimute dansand.

Po (vocea: Jack Black), un panda mai lenes caruia ii place sa doarma pana tarziu la pranz si care lucreaza in restaurantul tatalui sau, o pasare, ajunge printr-o serie de imprejurari sa fie ales razboinicul dragon, cel care va primi legendarul papirus al razboinicul dragon, ce ii va da puteri inimaginabile. Inimaginabile, deoarece nimeni nu isi mai aduce aminte sa fi fost folosit vreodata, doar testoasa cea inteleapta stie ce sta in spatele hartiutei magice.

Aparent testoasa, Oogway este cea care a inventat miscarile de kung fu si cea care prevesteste dezastru ce sta sa se abata asupra locuitorilor din oras. Hmm, sa-i zicem totusi testosul din lipsa de alte cuvinte si pentru a nu crea asteptari false celor ce vor vedea filmul. Acum, papirusul cu miscarea razboinicului dragon trebuia sa ajunga in mana unuia din cei cinci ucenici ai lui Shifu (vocea: Dustin Hoffman), dar Oogway a decis sa i-o dea ursului panda, de departe cel mai neinstruit din cei prezenti.

Si cum valea este in pericol, aflata sub amenintarea unui razboinic kung fu foarte puternic, dar si foarte rau, Tai Lung (vocea: Ian McShane), Shifu trebuie sa faca din Po un adversar veritabil, care sa il poata opri pe Tai Lung. Si se pare ca singura metoda de a-l pregati este sa il ispiteasca cu mancare. In caz ca nu stiati pana acum, nu poti face nimic ca lumea pe stomacul gol, cel putin acesta este cazul cu ursul panda.

Po este departe de a fi eroul perfect, in ideea ca nici nu vrea sa fie. Nu vrea sa devina martir sau sa salveze valea, recunoaste si singur ca nu poate face acest lucru. Totusi, ca in orice poveste frumoasa, ajutorul prietenilor se dovedeste a fi indispensabil si usor, usor, sau poate putin mai greu, deoarece panda se dovedeste a fi putin incapatanat, totul se va termina cu bine.

Glumele in mare parte sunt foarte reusite, te trezesti razand cu pofta la cele mai mici chestii, iar Jack Black reuseste sa faca din Po un urs extrem de simpatic, mentinandu-l departe de orice fel de glume subtirele. Filmul nu beneficiaza nici de prea multe referinte ce pot fi intelese doar de cei mari, fiind un film usurel, de weekend, bun pentru toata familia. Si pentru cei cu suflet de copil. Si pentru cei carora le plac comediile.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera