Film: Jocuri la nivel inalt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Jocuri la nivel inalt (State of Play) este cel mai recent film al regizorului Kevin Macdonald, castigator al premiului Oscar pentru documentar si de asemenea regizorul apreciatului The Last King of Scotland.

Distributia este si ea una de exceptie, fiind formata in mare din detinatori ai aceleiasi mult ravnite statui sclipicioase: Russell Crowe, Ben Affleck si Helen Mirren. In ciuda acestor lucruri, thrillerul de fata nu este unul foarte reusit.

Avem doi jurnalisti de la un ziar important, Cal McAffrey (Russell Crowe) si Della Frye (Rachel McAdams) care, incearcand sa rezolve o crima, ajung sa dea peste o conspiratie majora in care sunt implicati congresmani americani, firme de mercenari prezente in razboiul din Irak, foarte multi bani si, bineinteles, un asasin profesionist scapat de sub control.

Daca va suna cunoscut, se intampla pentru ca totul pare o combinatie intre recentul The International (pana si afisul este facut in aceeasi maniera) si celebrul All the President's Men.

Jocuri la nivel inalt

Cei care se asteapta la ceva actiune vor fi dezamagiti, chiar mai dezamagiti decat de The International. Scenariul este insa la fel de alambicat, cu rasturnari de situatie (unele destul de previzibile).

Ben Affleck joaca rolul congresmanului Stephen Collins, care incearca sa castige procesul intentat impotriva corporatiei Pointcorp, insa atunci cand asistenta sa, Sonia Baker, este impinsa in fata metroului, incep sa iasa la iveala tot felul legaturi dubioase, iar imaginea congresmanului are de suferit atunci cand se afla ca isi insela sotia cu asistenta.

Aici intervine Cal MacAffrey, prieten bun cu congresmanul, dar de asemenea jurnalist renumit. Acesta incepe o investigatie pe cont propiu incercand sa jongleze cu obiectivitatea si cu ascunderea unor adevaruri care i-ar putea afecta si mai tare prietenul. MacAffrey se aliaza cu jurnalista online Della Frye si cei doi incep sa afle informatii care s-ar putea concretiza in reportajul anului, dar i-ar putea costa viata.

Affleck si Crowe nu sunt chiar in cea mai buna forma si nu de putine ori jocul lor lasa mult de dorit. Un alt aspect iritant este faptul ca munca de reporter de teren este mult prea idealizata, filmul fiind plin de comparatii cu superficialitatea jurnalismului online si a tabloidelor.

In ciuda acestor rezerve, va recomand sa nu-l ratati daca aveti chef de un thriller in care presa adevarata se lupta cu corporatiile si cu coruptia din interiorul structurilor politice, chit ca lupta nu e nici spectaculoasa, nici surprinzatoare.
3 comentarii

Film: Jocuri la nivel inalt
b
#1 -

Comentariu nou

Sau mai bine daca aveti chef de un thriller va uitati la serialul englez dupa care a fost facut filmul...care este cu mult superior filmului.

Film: Jocuri la nivel inalt
missjulie
#2 -

Comentariu nou

eu am fost la cinemapro, l-am vazut si chiar mi-a placut.

Film: Jocuri la nivel inalt
ronnie
#3 -

corect

chiar e un film slabut si previzibil care lasa totusi impresia ca ai vazut ceva nemaipomenit - te uiti doar pt ca joaca actorii respectivi - Affleck oricum nu mai e in forma de la Good Will Hunting incoace, are acelasi joc actoricesc afectat ... The International merita vazut doar pt Clive Owen

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera