Film: It's Complicated

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
it's complicated
De la Nancy Meyers, regizoarea reusitelor comedii What Women Want (2000, cu Mel Gibson), Something's Gotta Give (2003, cu Jack Nicholson si Diane Keaton) si parca mai putin reusitei dar oricum simpaticei The Holiday (2006, cu Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law), avem zilele astea pe ecrane... It's Complicated.

"E tare complicat" e o comedie romantica pentru oameni mari, pentru oameni tristi, pentru oameni divortati, pentru cei care nu au reusit sa faca pace cu ei dupa ce au mai inchis un capitol si pentru cei care au reusit, dar sunt destabilizati in viata de precedentii, care insista sa mai citeasca inca o data o carte demult inchisa.

Ca si in celelalte filme mentionate, Nancy Meyers se apleaca tot asupra dramelor sentimentale ale femeii, dorintelor si nevoilor ei, iar de data asta e povestea unei femei trecute de 50 de ani (Meryl Streep, agreabila si degajata ca intotdeauna), independenta, divortata de 10 ani, cu trei copii si o afacere reusita in domeniul patiseriei (care permite si jocul cu un mic cliseu romantic, cel al momentelor intime in bucatarie, in timp ce se prepara... mmmm... croissante cu ciocolata).

Intra in peisaj in acelasi timp 2 barbati: Steve Martin in rolul arhitectului, trecut si el printr-un divort, cam singuratic si timid, si fostul sot, jucat atat de natural si expansiv de Alec Baldwin, care, aflat in pragul varstei de 60 de ani dar fermecator ca de obicei, isi da seama ca noua sa viata nu-l prea satisface, ca sotia cu 25 de ani mai tanara il cam plictiseste, ca nu vrea sa aiba inca un copil la varsta asta si ca, in fond, anii cei mai frumosi din viata au fost cei petrecuti... cu fosta. Pe care o vrea inapoi.

Si trio-ul romantic se desfasoara intr-o cavalcada de situatii simpatice, intr-un tempo destins, tratand relaxat si cu umor problemele aferente unei anumite varste a maturitatii, cand copiii iti pleaca de acasa, cand ramai singur(a) si poate ar trebui sa iti iei un caine...?; acea perioada in care realizezi ca nu ai mai iesit la o intalnire de vreun an si n-ai mai facut sex de... cand oare?, cand descoperi ca si dupa o anumita varsta mai poti fi pentru cineva "cealalta femeie", chiar daca observi in fiecare zi, din ce in ce mai evident, efectele gravitatie asupra corpului tau. Si nici dramele barbatilor nu sunt ignorate: un preinfarct, o criza a vietii la 50 de ani, nevoia de constanta si stabilitate, euforia unei noi aventuri sau tristetea unui refuz, sentiment care nu are varsta. Ca si placerea unui joint, dupa 23 de ani de pauza.

E tare complicat, dar - ca in toate comediile romantice - lucrurile se rezolva corect moraliceste. Cel care a gresit e lasat sa mediteze la colt despre asta, iar ceilalti sunt trimisi cu barcuta in laguna dragostei.


Un film simpatic, cu trei actori buni in roluri frumusele, 2 ore de comedie romantica reusita, care or sa te faca sa uiti cateva momente de viata ta complicata.

Vezi aici unde ruleaza saptamana asta


2 comentarii

Film: It's Complicated
Junona
#1 -

It's complicated

Super film per total . Incepe bine foarte funny , dar se termina cam in aer ... m-as fi asteptat la un alt final pe sistemul ori e alba ori o neagra nu asa de un gri ciudat.Merita vazut !!

Film: It's Complicated
decu
#2 -

Comentariu nou

Filmul nu e atat de complicat, in sensul ca are un scenariu-sablon pentru comedii romantice. Dar cei trei joaca foarte bine, iar unele replici sunt foarte misto. merita banii sau timpul vizionarii.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera