Film: Invazia (The Invasion)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Invazia reuseste sa fie plictisitor, in ciuda faptului ca nu are o durata asa de mare. Este un remake al unui film de groaza clasic, Invasion of the body snatchers, din care au extras tot continutul cat de cat entertaining si l-au inlocuit cu o aroganta de nedescris. Pe scurt, daca un film te aduce in pozitia in care sa tii cu extraterestrii, stii ca ai dat-o in bara.

Si de ce ajungi sa tii cu extraterestrii? Pai in primul rand acestia iau forma scuipatului, care in ciuda faptului ca e scarbos, nu este ceva de care sa-ti fie frica. Extraterestrii sunt de fapt niste spori din spatiu care ajung pe pamant in urma unui accident. Personajul lui Nicole Kidman, psihiatrul Carol Bennell, se trezeste intr-o zi si descopera treptat treptat ca oamenii sunt posedati de sporii astia, care intra in corp sub forma de lichid (va rugam, nu faceti glumite bolnave... that is our job!).

Omul este infectat dar numai dupa un pui de somn bun sporii extraterestrii iti schimb ADN-ul si astfel pun stapanire pe tine. Simptome? Dureri de burta, spasme, naparlire si lipsa de sentimente. Adica exact ce patesti dupa ce te uiti la prea multe telenovele. Copilul lui Carol este imun si de aceea trebuie sa fie protejat. Carol in schimb la un moment dat este infectata si trebuie sa se lupte cu oboseala ca daca adoarme, se trezeste zombie.

Cati dintre voi au vazut Stepford Wives, cu aceeasi Nicole? Well, Invazia ar putea bine-mersi sa fie un sequel pentru ca se ocupa de cam aceleasi teme. De data asta insa extraterestrii nu fac curat prin casa ci pe planeta. Cat ai clipi, problemele globale sunt rezolvate de acesti spori binevoitori. Nu se mai omoara oameni, nu se mai polueaza, nu se mai amesteca mentos cu Coca-Cola light. Ze world is saved.

Stiu ca este un film science-fiction cu putin horror, dar hai sa fim seriosi. Intocmai ca si War of the Worlds, totul este prea exagerat si nu este sustinut de un scenariu bun. Ca sa nu mai mentionez faptul ca este cea mai plictisitoare invazie extraterestra la care am asistat vreodata. Ni se ofera tot felul de explicatii dar nu ni se ofera continut.

Singurul lucru mai nerealist si expeditiv decat invazia in sine, este solutia adusa de Guvernul american.Macar daca filmul nu s-ar fi luat atat de in serios am putea sa ne distram ceva la el, dar este atat de deprimant ca nici macar asta nu poti sa faci. Este un film despre lipsa emotiilor si exact asta iti inspira. Daca asta vor extraterestrii de la noi, sa nu mai simtim nimic, va rog... mai scoateti filme ca acesta! In vreo 10 ani o sa fim "tabula rasa".

Nicole interpreteaza rolul lui Carol cat se poate de decent dar nu prea are cu ce sa lucreze. Prima jumatate de film o petrece intr-o confuzie senina, iar a doua intr-o isterie adormita pentru ca asta si face. Doarme pe ea. Iubitul ei este interpretat de Daniel Craig, care arata foarte rau in acest film. Dude, you're fugly. Nu se remarca decat ca un penis care sa o faca pe Nicole sa arate bine.

Acest film este lung, plictisitor si nu te invata nimic decat ca a fi om inseamna sa fii un criminal si un ucigas in stand-by, filosofie pusa frumos in evidenta de un personaj rus cu accent de desene animate: "O lume fara razboaie este o lume in care oamenii inceteaza sa fie oameni". Prin urmare povestea nu reuseste sa ne convinga de ce nu ar fi o idee buna sa devenim "pod-people". Nu stiu, poate pentru ca ne pierdem orice urma de individualitate. Ce rol joaca individualitatea in povestea asta? Absolut nici unul. Pana si Carol la un moment dat e gata sa se predea.

Regizorul stia ca o sa fie lung si plictisitor si de aceea a incercat sa creeze niste tensiune narativa cu ajutorul montajului. Nu vreau sa zic ca este un film prost, dar nu isi asuma nici un risc si pur si simplu nu are nici un motiv sa existe. Este mediocru prin excelenta.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera