Film: Intalnire cu spartanii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Exista o vreme in care parodiile erau fun. Adica, chiar gaseai momente in care sa te poti amuza la maxim si sa te ineci de ras cu pop-corn sau cu suc. Insa in ultima perioada parodiile au devenit din ce in ce mai dezamagitoare; sunt cand exagerate, cand deloc inteligente, cand pur si simplu scarboase.

Probabil ca se cerea facuta o parodie dupa 300 - Eroii de la Termopile, insa nu in felul in care a fost facut filmul Intalnire cu spartanii. Nu este foarte usor sa faci o parodie, de fapt este un lucru foarte greu daca vrei ca totul sa iasa ok, inteligent, iti trebuie o viziune originala si mai trebuie si sa fii capabil sa identifici cliseele & stuff, pentru ca pana la urma asta inseamna sa parodiezi un film. Intr-un fel, trebuie sa fii mai bun decat cel pe care il parodiezi, adica sa-l intelegi in detaliu si sa mai si adaugi cate ceva de la tine. Iar Meet the Spartans nu prea reuseste sa faca nici una, nici alta.     

Intalnire cu spartanii

In primul rand, 300, sa recunoastem, nu este un film atat de rau incat sa merite o parodie rautacioasa (in ideea ca parodia, ca si ironia, poate fi tandra sau caustica). Meet the Spartans duce pana in panzele albe doua chestii: 1. faptul ca era posibil ca spartanii din 300 sa fi fost gay si 2. violenta asupra copiilor. Insa dupa mai putin 30 de min din film ti se cam apleaca de atata homofobie si palme sau suturi date copiilor.

Pe langa 300, Meet the Spartans mai incearca sa ironizeze si clisee din filme precum Ghost Rider, Rocky Balboa sau Borat, insa doar tangential si superficial.

Scena din fata gropii in care sunt aruncate diverse personaje este atat de lunga si deloc amuzanta incat poti sa si adormi in timpul ei. Scenele cu Carmen Electra sunt atat de sexuale/sexiste si prost facute incat ti se face greata. Asocierea lui Paris Hilton cu cocosatul din 300  este absolut nerelevanta si te face sa-ti storci creierii pentru a-ti da seama de ce??

Parodierea unor scene din 300 este absolut gratuita. De ce trebuie sa ne legam de de niste chestii nobile cum ar fii curajul, devotamentul, loialitatea, sacrificiul pentru o cauza nobila si asa mai departe pentru a le tavali prin noroi si tot felul de secretii scarboase? Sau de ce trebuie sa fie asociate neaparat cu homosexualitatea? Asta chiar nu o inteleg...

Intalnirea cu spartanii este o parodie care la randul ei ar merita parodiata. "Caterinca bolnava" ar fi expresia care ar defini cel mai bine filmul in discutie. Aluziile la alte emisiuni de pe MTV sau vedete controversate sun pur si simplu fortate. Nimic nu se leaga.

In orice caz, vi-l recomandam daca vreti sa vedeti cum esueaza in cel mai penibil fel o parodie, daca vi s-a facut dor de Carmen Electra in scene mai perverse sau hot, daca vreti sa il revedeti pe Hercule (Kevin Sorbo) intr-unul din cele mai proaste roluri ale sale sau daca simtul umorului va este sensibil la glume homofobe, scarboase si destul de proaste, dar, in primul rand, daca v-a displacut profund 300.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera