Film: Incredibilul Hulk

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de povestea Dr. Jekyll si a alter-egoului sau... Dl Hyde. Si nici nu se modifica in vreun fel spiritul povestii daca schimbam aceste doua nume cu Bruce Banner, respectiv Hulk. Ne lipseste doar motivatia sa facem asa ceva, pentru ca in Incredibilul Hulk, dimensiunea psihologica a povestii nu capata nici un pic de atentie. In schimb faptul ca Hulk e mare si poate sa toaca la soldati... este una dintre atractiile principale. :)

Incredibilul Hulk nu are nici o legatura cu filmul Hulk lansat in 2003 si regizat de Ang Lee. Nu este o continuare a povestii, ci o repovestire. Cam cum este si Batman Begins pentru vechea serie Batman. Asta in inseamna insa ca trebuie sa ne irosim timpul sa invatam din nou despre accidentul lui Banner, ce efect au avut radiatiile Gamma asupra lui si asa mai departe. Noua origine este inghesuita chiar in opening credits.

Filmul se vrea mai mult o combinatie intre benzile desenate si serialul din anii '70 care a fost difuzat si la noi pe raposatul Tele 7abc. De fapt, actorul care l-a interpretat pe Hulk in acel serial, Lou Ferringo, are o mica scena in film. In spiritul serialului, Banner a ajuns un fugar si traieste sub radarul civilizatiei, in Brazilia, cu armata pe urmele sale care doreste secretul metamorfozei musculoase. Banner insa nu e interesat sa mearga la plaja sa-si flexeze muschii de culoare maslinie. El vrea un leac, si pentru asta comunica cu un cercetator misterios care foloseste id-ul de mess Mr. Blue.

Ca sa-si pregateasca antidotul, Banner are nevoie de informatiile inregistrate cu ocazia accidentului care i-au dat puterile, dar pentru asta trebuie sa se intoarca in State si sa reia legatura cu Betty Ross. Tatal ei, Generalul Ross, profita de ocazie ca sa incerce sa-l prinda. Mana lui dreapta este asasinul Emil Blonsky, cel putin cred ca este asasin desi meseria lui nu este niciodata explicata cum trebuie.

Pacing-ul povestii este unul foarte rapid si nu ai niciodata timp sa explorezi vreo idee mai profunda decat: "Mama, ce sparge Hulk la soldati americani". Pana si senzatia in sine de a fi Hulk, explorata in adancime in filmul lui Ang Lee, are parte de un tratament fugar, descrisa intr-o singura propozitie vaga. Se pare ca ce senzatii il incearca pe Hulk nu este nici de departe la fel de interesant precum ce pagube materiale lasa in urma lui.

Dovada suprema a scopului in viata al acestui film este tocmai faptul ca povestea originii lui Hulk este inghesuita in primele 4 minute, iar pentru ultima batalie din film s-a alocat o jumatate de ora. Adica aproape un sfert din film doar pentru o bataie iradiata in down town New York. Daca n-ar fi toata numai CGI as putea sa ma bucur.

Edward Norton il interpreteaza pe Banner de asa maniera incat ajungi sa-ti para rau de saracul om, mai ales ca nu poate nici macar sa aiba relatii intime cu iubirea vietii lui. Liv Tyler este responsabila cu interpretarea lui Betty Ross. Personajul principal feminin nu este nici de departe atat de isteric pe cat sunt de obicei femeile in filme cu supereroi. In schimb Tyler este o aparitie placuta si luminoasa in film, destul ca sa-l contrasteze si mai mult pe Hulk. Tim Roth reuseste in prima parte a filmului sa-l faca pe Blonksy foarte cool si aproape tri-dimensional, pentru ca in a doua jumatate sa devina un personaj negativ cat se poate de transparent si uni-dimensional.

Incredibilul Hulk nu se ridica la nivelul lui Iron Man, dar asta in principal din cauza ca regizorul Louis Leterrier nu este asa mare fan al personajului precum Jon Favreau era indragostit de Iron Man. Marvel Studios se afla la al doilea film si se vad incercari de a crea propriul univers de filme, legand povestile intre ele. Si aici avem SHIELD, si aici se mentioneaza o echipa misterioasa. Cert este ca in 2011 trebuie sa apara un film Avengers. Intre timp, Marvel Studios sa continue pe drumul pe care au apucat-o cu Iron Man si The Hulk.

Data viitoare insa am vrea putin mai multa carnita. Ne plac lucrurile dulci si usoare dar poti sa ajungi sa nu te mai saturi deloc cu ele. Don't make me hungry. You wouldn't like me when I'm hungry. :)

3 comentarii

Film: Incredibilul Hulk
Carmen Musat-Coman
#1 -

dezacord

In prima propozitie s-a strecurat un dezacord: povestea Dr. Jekyll si "a" alter-egoului, nu "al". Atentie la gramatica, mai ales cand e vorba de critica de film, carte etc.

Film: Incredibilul Hulk
Carmen Musat-Coman
#2 -

de folos

Ma bucur ca am fost de folos, cu mica mea observatie legata de dezacord, vad ca s-a corectat. A fost, cu siguranta, o scapare,

Film: Incredibilul Hulk
Diana
#3 -

Cu siguranta :)

Nimeni nu e perfect. Dar incercam! :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera