Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A aparut si episodul 6 din serialul Harry Potter, pe care il vedem de cand eram mici si ne placeau povestile cu magie.

La 8 ani de la prima intalnire cu Harry, filmul e deja pentru o noua generatie de spectatori, iar pentru oamenii mari povestea incepe sa devina repetitiva, dar ei asteapta sa  fie facuti sa creada iar in magie... cu niste efecte speciale bine facute si cu un basm frumos.

Dumbledore:
- Harry, you need a shave my friend. You know, at times I forget how much you've grown
Si in laboratorul de facut vise se scot hainutele vechi "probleme la Hogwarts", "pericol iminent", "profesor nou cu rol crucial in poveste", "vraja noua de exersat", "Tom Riddle", "cine il mai vaneaza pe Harry de data asta", "multele fete ale lui Snape" si un joc de quidditch si se croiesc inca o data, ca sa-l incapa pe vrajitorul cu tuleie in barba.

poster
In Harry Potter and the Half Blood Prince, desi intriga e relativ obisnuita, micile detalii fac povestea simpatica: un raid al death-eater-ilor pe deasupra Londrei in plina zi, ingrozind "muggles-ii", pensieva si amintirile la sticluta, potiunea de dragoste care isi greseste tinta si il nimereste pe Ron, victima prin definitie, un pic de teenage love care strica trioul  Harry-Hermione-Ron, proful cel nou de potiuni magice...

Regasim in poveste cu roluri episodice si pe Draco, acum unealta directa a lui Voldemort, cu un rol destul de jalnic insa, si pe Bellatrix Lestrange, Helena Bonham Carter, la cage aux folles in libertate si facand haos in jur.

Elementul cel mai important din tot filmul, care va duce povestea mai departe si in Harry Potter & the Deathly Hallows (2010 si 2011, tot in regia lui David Yates), este o noua gaselnita care reia oarecum in discutie diversele detalii din episoadele precedente, mai precis obiectele lasate ici colo de Tom Riddle, care ii asigura imortalitatea. Doar nu credeati ca Voldemort a disparut definitiv?

Finalul dramatic ne aminteste vag de The Lord of The Rings, partea I, si ne promite in ultimele minute o abordare noua in Deathly Hallows: eroul nostru are o misiune (lucru pe care il stim de la episodul intai, Harry e "special") si acum e momentul sa isi ia bocceluta in spate si sa porneasca "on his noble quest". Va urma.

Vezi unde ruleaza filmul saptamana asta si castiga si bilete la film
4 comentarii

Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Maria
#1 -

Ce recenzie idioata...

Nu spun asta pe motiv ca as fi vreun fan inrait Harry Potter, dar chiar mi s-a parut un articol scris prost. Nu zice mai nimic despre film in sine. E plin de mici ironii nereusite si intrebari retorice care incearca sa creeze cine stie ce legatura speciala cu cititorul. Exprimarea e greoaie inca de la prima fraza.

In general, imi plac articolele tale. Sa inteleg ca acum nu ai reusit sa iti faci o parere despre film si din lipsa de inspiratie a fost nevoie sa apelezi la toate cliseele si ghilimele alea doar ca sa scrii ceva?

Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Cristina
#2 -

Si inca o data, si pentru spectatorii din ultimul rand

Filmul e repetitiv, plin de cliseele seriilor precedente, salvat de cateva trucuri regizorale si de scenariu. Nu aduce nimic nou, cu exceptia promisiunii unui final mai palpitant sau macar scos din peisaj in urmatoareel 2 serii.

Asta e rezumatul, adica "ce zice despre film in sine". Sa inteleg ca trebuie sa dau si ideile principale?

Poate o sa vrei sa reformulezi si tu, mi s-a parut ca vad cuvantul "idioata" mai sus.

Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Maria
#3 -

Merci...

... pt. un rezumat clar si argumentat. Asa imi pot face o parere.

Daca filmul e repetitiv si cliseic, nu trebuie sa apelezi si tu la clisee ca sa il descrii. Se poate scrie bine si despre un film prost.

Imi mentin parerea, recenzia pare scrisa pentru ca trebuia scrisa. Retrag idioata, las neinspirata.

Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Cosmin
#4 -

film ratat, recenzie cu de-a sila pe măsură

După articolul ăsta eu presupun că nu ai citit cărţile sau că de fapt cam cu aşa ceva rămâne din film cineva care nu a citit vreo carte din serie. Adică nu înţelege nimic.
Din păcate pare repetitiv şi un amestec greu de descifrat ca şi Pocalul şi Ordinul. Nu e atât regia de vină (deşi e mult prea mult ţipătoare, cu moft de blockbuster, ca la Hollywood, deh!) cât scenariul prost închegat. Sunt din ce în ce mai dezamăgitoare filmele astea. Povestea devenea din ce în ce mai captivantă, dar iată, şi-au bătut joc de ea încât teribilele Horcrux îţi par nişte găselniţe şi toate elementele acelea care se repetă, ei bine se repetă sub altă formă, sunt schimbate, pe dos şi greu de acceptat şi ar fi trebuit să fie sursa unei continue senzaţii de apăsare de'a lungul filmului, dar par doar nişte clişee. Plus că filmele sunt lipsite de vreun sentiment, de atmosferă, le scade doar luminozitatea(bună gluma aia, sunt atât de 'întunecate' încât or să le filmeze pe întuneric). Doar Cuaron a ştiut ce face în al treilea.
Of, şi eu care credeam că măcar aici nu se folosesc apelative de felul 'idioată'...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera