Film: Cursa mortala (Death Race)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cred ca Jason Statham si-a strecurat o clauza in contract, ca nu poate sa mai joace in filme care sunt cat de cat bune. Death Race este un film pe care eu cel putin il aseman cu Lichidati-i, Crank si alte filme de actiune mai nou care sunt din familia: "daca ne gasim publicul bun, totul e ok". Are masini rapide, focuri de arma si femei frumoase. Ah, si pe Statham bineinteles, pupa-i-as chelia.

Spoiler alert

Death Race este de fapt un remake dupa un film cu acelasi titlu din anii 70 in care jucau David Carradine (tipul din Kug Fu) si Sylvester Stallone. Evident nu aveai cum sa obtii un film de Oscar de la o asa istorie. Actiunea in remake are loc intr-un viitor indepartat... adica peste patru ani.

Jason Statham interpreteaza pe un tip pe nume Jensen Ames, fost pilot de curse, caruia i se insceneaza o crima pentru a ajunge la inchisoare. Inchisoarea este speciala pentru ca aici are loc Death Race. Un campionat de curse intre condamnati transmis pe internet. Intra cine vrea, castiga cine ramane in viata.

Jensen de fapt ii ia locul lui Frankenstein, veteran al curselor cu pricina care poarta o masca, fiind desfigurat de la atatea accidente. Treaba cu masca insa este doar o scuza pentru sefa inchisorii, Henessey sa tot schimbe piloti de fiecare data cand pierde unul pe drum, pentru ca Frankenstein are fani, si fanul nu vrea sa-si vada idolul ca moare. Avand in vedere ca ar putea sa spuna ceva despre obsesia societatii cu violenta... Death Race nu isi bate capul cu asemenea subiecte pedante.

Pana si The Condemned, care este o porcarie execrabila, se preocupa mai mult de explorarea caracterului nostru de voyeuri morbizi decat Death Race. Mai important pentru Death Race este sa furnizeze o scuza decenta pentru de ce am avea femei frumoase intr-o poveste care are loc intr-o inchisoare de barbati. Ajuta la ratingul cursei in sine daca mai bagi acolo o femeie frumoasa. Perfect adevarat. Can't argue with logic.

Cursa in sine mi s-a parut destul de bine coregrafiata, cu cateva rasturnari de situatie si un sfarsit decent, prin simplul fapt ca nu exista un castigator. M-a cam enervat faptul ca nici unul dintre participantii la cursa nu a fost cat de cat mai dezvoltat ca personaj. Doi dintre cei care mor pe pista nici nu cred ca am ajuns sa-i vad vreodata in afara ei.

Pe de alta parte, filmul pare ca se inspira din jocurile pe calculator destul de mult pentru ca prin nu stiu ce tehnologie specifica inchisorilor, masinile au anumite checkpoints peste care daca trec, primesc arme sau dispozitive de aparare. De fapt acestea sunt deja montate pe masini, dar trecerea prin aceste checkpoint-uri le activeaza.

Nu cred ca are rost sa spun ceva despre jocul actorilor. Bineinteles ca Statham rullz all. Restul sunt in film doar ca sa nu primeasca Statham toti banii.

Pacingul ultra-rapid al povestii il face pe Death Race un pic mai bun decat Lichidati-i care a avut ceva probleme in aceast directie, dar lipsa originalitatii povestii (haide, ca doar ideea de a folosi condamnati pe post de gladiatori moderni nu e tocmai noua) il plaseaza sub Crank pentru mine. Cam la acelasi nivel cu Wanted ca actiune, dar ii lipseste distributia mai buna evident. Este un film de popcorn, suc si prieteni.

Daca vrei sa vezi unde ruleaza Death Race saptamana asta click aici.


1 comentariu vrei sa comentezi?

Film: Cursa mortala (Death Race)
Alex
#1 -

Comentariu nou

Super ...acum am venit de la film.
Prietena mea a zis ca face cat filme de dragoste:))

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera