Film: Cazul 39 (Case 39)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

case 39
Singurul lucru bun in Cazul 39 este rolul lui Lilly, copilul psycho al momentului, jucat de Jodelle Ferland, altfel fata buhaita a lui Renee Zellweger o putem vedea si in alte filme ale actritei. 

Spoiler alert!

Emily Jenkins (Zellweger) este un asistent social cu 38 de cazuri pe mana, usor workaholica si fara viata sociala, dar cu bune intentii. In momentul in care i se tranteste in brate si cazul numarul 39, cel al lui Lillith Sullivan, viata ei se va schimba in rau. Aici, ar fi trebuit sa intervina partea horror a filmului dar care intarzie sa apara pe tot parcursul celor 109 minute.

Crezand ca face ce este mai bine, pe principiul drumul spre iad este pavat cu bune intentii, Emily o scoate pe Lilly din mainile parintilor sai aparent abuzivi si usor dementi, si se decide sa o adopte pe micuta victima.

Insa, ca in orice film cu copii psihopati/posedati, micul ingeras este orice altceva decat un copil normal. Alt moment horror nereusit, cand aflam exact care sunt puteri malefici ale micutei, anume exploatarea celor mai mari temeri ale oamenilor.

Apoi incep sa moara niste oameni, in moduri usor penibile, aflam cate ceva despre Lilly, dar nu prea multe (in realitate nu avem parte de cine stie ce mare revelatie asa ca sa nu aveti mari asteptari de la final) si Emily incepe sa-si piarda mintile si prietenii.

Actiunea nu este cine stie ce, putinele sunt momentele cand filmul scoate altceva decat un cascat de la audienta, jocul lui Zellweger este ingrozitor si cea mai mare teama a personajului ei este penibila. Noroc cu Ferland care mai spala din rusinea filmului, fiind uneori un monstrulet adorabil dar terifiant in acelasi timp.

Daca va plac thriller-ele slabute si nu aveti alta optiune, atunci merge si un Cazul 39, altfel sunt filme si mai bune la cinematograf in aceasta perioada.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera