Film: Alice in Tara Minunilor (IMAX)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter.

Alice si Tim Burton trebuiau sa se intalneasca odata si odata. Asa cum zic unii, era doar o chestiune de timp. Pentru ca ciudata Tara a Minunilor sa se intample pe ametitorul ecran al IMAX-ului era nevoie de un regizor as mad as a hatter, iar Tim Burton, maestrul straniului si al ciudatenilor, este cum nu se poate mai potrivit pentru acest lucru, mai ales cand il are in maneca pe Johnny Depp (in rolul Palarierului Nebun) si pe sotia sa, Helena Bonham Carter (in rolul Reginei de Rosu).  

Rezultatul este pe masura asteptarilor, Burton reuseste sa creeze un Underland/Wonderland aproape la fel de impresionant ca Pandora lui Cameron, dar cu o tenta post-apocaliptica si mult mai intunecata. Culorile sunt ceva mai sterse, mai pastelate, atmosfera e apasatoare si sumbra, iar personajele sunt toate nebune - Palarierul este schizofrenic, Alice e amnezica, regina e isterica etc.

De asemenea, Burton s-a jucat un pic cu povestea, nu va asteptati sa vedeti o Alice ca la carte, dar asteptati-va sa va doriti sa sariti dupa Alice prin vizuina de iepure (de fapt, datorita efectelor IMAX, o sa simtiti ca ati facut-o oricum).

1 2

Atentie contine mici spoilere!

Costumele sunt superbe, efectele speciale de asemenea, iar actorii joaca impecabil, cu exceptia lui Anne Hathaway care este absolut enervanta in rolul unei Regine Albe hippie, care parca a suferit o lobotomie - e pur si simplu ca nuca in perete, bine macar ca nu apare prea des in peisaj.

Si povestea curge bine, in ciuda faptului ca ni se spune de la bun inceput cum se va termina. Singurul lucru care rupe filmul este sfarsitul a la Lord of the Rings si dansul destul de penibil al lui Johnny Depp din ultimul sfert de ora - se putea foarte bine si fara.  

In rolul lui Alice o veti afla pe Mia Wasikowska la primul ei mare rol si, va veti convinge, se descurca excelent. Desi nu-si aminteste, de la ultima ei vizita, Tara Minunilor s-a schimbat radical. De vina este dictatura Reginei Rosii, cu un cap oversized si obsedata de decapitarea supusilor pe care ii tine inchisi in granitele invizibile ale unui regat al fricii cu ajutorul unei creaturi terifiante numita Jabberwocky si al cavalerului intunecat Stayne (Crispin Glover), care aduce cu un alt personaj al lui Burton, Edward Scissorhands.

Destinul lui Alice este de a-i reda Underland-ului wonder-ul inapoi, iar pentru a face acest lucru trebuie sa rapuna bestia Jabberwocky cu sabia Vorpal. In aventura ei, Alice este ajutata de o serie de personaje deopotriva minunate si ciudate: Iepurele Alb (Charlie Sheen), omida inteleapta (Alan Rickman), gemenii Tweedledee si Tweedledum (Matt Lucas), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) si, bineinteles, Palarierul Nebun (Johnny Depp) care pare o combinatie intre Beetlejuice si Willy Wonka. Povestea nu seamana intocmai cu Alice in Tara Minunilor, pentru ca Burton a amestecat-o cu Alice in Tara Oglinzilor, de unde si Jabberwocky-ul si sabia Vorpal si piesele de sah si altele.

Alice in Tara Minunilor va rula la IMAX incepand cu 5 martie si toti cei care sunt fani Alice, Tim Burton, Johnny Depp sau cei carora le place o povesta plina de imaginatie nu ar trebui sa-l rateze, mai ales pe ecranul IMAX care te arunca printre toate personajele lui Carroll alaturi de Alice.    

Click aici pentru a vedea unde ruleaza Alice in Tara Minunilor
2 comentarii

Film: Alice in Tara Minunilor (IMAX)
madalina
#1 -

"Imi doresc sa fiu ca Mia Wasikowska"

Imi doresc din suflet sa fiu o actrita la fel ca Mia Wasikowska!!! Vreau sa fiu ca ea. Vreau ca pasiunae sa imi lase inima sa invete actoria!

Film: Alice in Tara Minunilor (IMAX)
xpl
#2 -

pai...

go ahead and do it...de la a vrea la a face e un singur pas :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera