Festivalul Primaverii sau cum sarbatoresc chinezii Noul An

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru cei care doresc sa isi faca o idee despre traditiile chinezilor, Festivalul Primaverii sarbatorit anul acesta la World Trade Plaza este o ocazie excelenta.

Evenimentul aflat la cea de-a doua editie se va desfasura Joi, intre orele 2.30 p.m. si 6.30 p.m si se adreseaza atat membrilor comunitatii chineze din Romania cat si oficialilor si diplomatilor romani, cercurilor artistice si culturale, tinerilor si copiilor.Participantii la eveniment se vor intrece in dansuri traditionale chinezesti, muzica, arte martiale si specialitati culinare.

Pentru chinezi aceasta sarbatoare este cea mai importanta a anului avand o traditie de peste patru milenii. Festivalul are loc in fiecare an in alta zi, in functie de pozitia lunii fata de soare marcand sfarstiul iernii si inceputul primaverii. Anul trecut s-a sarbatorit pe data de 9 Februarie. Precum Craciunul crestin, sarbatoarea chinezilor este dedicata familiei si meselor imbelsugate, festinul de Anul Nou continand in mod traditional 12 feluri de mancare:)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera