Festivalul Peninsula: Ziua 3

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In ziua 3 de Peninsula am testat teoria pe care o intuisem in a doua zi: daca ne luam pelerine la noi, nu o sa ploua. A functionat. Speram sa mearga si-n continuare.

Am plecat spre Complexul Weekend destul de convinsa ca o sa fie o seara linistita, deci prea plictisitoare pentru mine. Inceputul n-a fost stralucit si parea sa imi confirme temerile: o Vita de vie cu multe melodii cuminti, fara pogo-ul pe care il asteptam in public. Parca lipsea ceva pe scena. Pe la sfarsit s-au mai incins spiritele, la piese clasice ca Basul si cu toba mare, dar per total a fost dezamagitor.

Vita de vie, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

Dar imediat dupa aceea seara a inceput sa arate mult mai bine. Capul de afis al serii, Morcheeba, a reusit sa umpla terenul din fata scenei Weekend. Probabil o parte dintre cei prezenti doreau sa revada formatia fara problemele de sunet de la B'Estivalul de anul trecut... si asteptarile le-au fost implinite. Totul s-a auzit bine, Manda a cantat si a dansat pe scena foarte dezinvolta, iar publicul nu a parut sa ii duca dorul lui Skye. Concertul "prea linistit" la care ma asteptam s-a dovedit a fi antrenant chiar daca muzica nu era metal-ul de cu o zi inainte, deci fanii au fost probabil si mai incantati.

Morcheeba, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

In timpul concertului Morcheeba am dat o fuga sa vad ce se intampla si la celelalte scene, pentru ca in program erau trecute niste nume destul de cunoscute.

La scena MS era in toi un concert Cargo, care nu aducea nimic nou fata de cele pe care le vedem constant din partea formatiei: aceleasi piese cantate in cor de toata lumea, un solist care nu se poate compara cu Kempes (chiar daca suna mai bine decat acum ceva timp), un clapar cam plictisit si un basist oxigenat si cu niste ochelari ridicoli pe frunte (come on!). Aproape de voi a fost de-a dreptul deprimant in conditiile astea, dar multimea adunata era foarte entuziasta...

Cargo, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

In drumul inapoi spre Morcheeba am trecut si pe langa scena Zakuska, unde Harry Tavitian si Cserey Csaba faceau o muzica foarte interesanta si foarte greu de descris. Trebuia sa fii acolo s-o auzi.

Harry Tavitian & Cserey Csaba, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

La scena Weekend a urmat concertul AB4, din pacate cu un public restrans. Cei care n-au fost prezenti au pierdut un spectacol plin de energie, cu o prestatie ca la carte, cu cantece vechi si noi, in romana si in engleza - cate ceva pentru fiecare. Baietii au cantat cam putin, doar in jur de o ora, dar pentru noi asta a insemnat ca am putut sa prindem sfarsitul concertului Nightlosers de la scena MS.

AB4, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

Si acolo am inceput sa intelegem lipsa publicului de la AB4. O data ajuns in toiul petrecerii lui Hanno Höfer & co ar fi fost greu sa mai pleci. Amestecul de folk american si muzica populara romaneasca este inconfundabil (da, da, e un cliseu, dar e adevarat) si era foarte greu sa stai pe loc ascultandu-l. In ciuda faptului ca organizatorii n-au fost prea subtili dupa ce formatia a parasit scena si au dat drumul la banda sonora cu muzica de "pauza", publicul a fost la putere si Nightlosers s-au intors pentru un bis. Oamenii dansand singuri sau in grupuri aduceau aminte de concertul Fanfarei Shavale de cu o zi inainte, dar de aceasta data era clar ca atmosfera euforica era rezultatul muzicii lui Hanno & co si nu al unui numar prea ridicat de beri.

Nightlosers, Peninsula 2008
Mai multe poze in galerie.

Dupa Nightlosers, metropotamul obosit s-a retras si s-a dus la culcare in asteptarea ultimei zile de festival.
2 comentarii

Festivalul Peninsula: Ziua 3
Ionut
#1 -

Politica

Intr-adevar sunteti deschisi la critica, nimic de zis.
Indraznesc sa spun ca autorul nu este obiectiv in legatura cu aprecierea unei formatii (ie: Fanfara Shavale) si se taie comentariul.

...totusi, ce inseamna permisiv?

Festivalul Peninsula: Ziua 3
IoanaS
#2 -

Comentariu nou

comentariul de mai sus e primul publicat la articolul asta (le primesc pe toate pe mail imediat ce apar), deci nu a existat inainte de el nici un asa-zis comentariu cenzurat. probabil nu s-a postat deloc din motive tehnice, asa ca... astept criticile. nu ca mi-ar putea schimba parerea, dar fiecare are dreptul la opinie.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera