Festivalul Medieval de la Sighisoara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Evul Mediu, targurile si festivalurile erau foarte importante pentru ca mentineau sanatatea economica si culturala a orasului. Comercianti, artisti si cumparatori se reuneau, primind si oferind, cu dans, muzica si spectacole in aer liber.

In alte cuvinte, those people knew how to party. Astazi un festival medieval se prezinta ca pe o ocazie de a gusta putin din acele vremuri. Festivalul Medieval de la Sighisoara este cel mai mare eveniment de acest gen din Romania si cu o astfel de locatie, precum o cetate medievala in care inca mai traiesc oameni (singura in aceasta privinta din Romania) intelegem de ce la tot pasul am dat de germani, americani si spanioli.


Ora 8 dimineata...


Si cinci ore mai tarziu...Nu am vazut nici un asiatic insa. Poate ca Evul Mediu in Europa nu li se pare asa de interesant. :) Dintre toti vizitatorii parca cei mai in varsta erau mai energici si mai robusti, hotarati sa vada tot ce se poate vedea. Tinerii erau multumiti sa stea pe iarba sau la umbra si nu se agitau prea tare.

Sa urci in cetate necesita un pic de efort, dar merita. Pe drum sunt presarate buticuri de suveniruri, dar nu are rost sa te opresti sa te uiti. Reprezinta o nimica toata fata de cei vei gasi sus.
Inele. recunoasteti pe cineva de pe penultimul rand? Ala cu probleme de respiratie...

Bratari, lanturi, cercei (vazuti si la Vama Veche), inele, esarfe, costume traditionale, rochite, traiste, tolbe, masti, papusele, body painting, litografii, tablouri, portrete, magneti de frigider :), oale, antichitati de tot felul, sageti, arcuri, arme... Tot ce vrei si ce nu vrei.

"Trebuia sa vin cu mai multi bani la mine" ma gandeam in timp ce ma indragosteam in fata fiecarei tarabe, imi calcam pe inima (si pe portofel ca sa-l inchid) si mergeam mai departe. Damn it!

Ce pot sa spun despre vizitatori... prea multi. :) Stradutele medievale de 300 de ani erau pustii pe la 8 dimineata dar gemeau de oameni la amiaza, care sub soarele toropitor trebuiau neaparat sa cumpere ceva sau sa faca poze. Dupa o vreme ti se cam uraste cu atata puhoi de oameni, dar din discutiile cu vanzatorii si taximetristii am inteles ca in alti ani erau si mai multi turisti.

Motivele cred ca sunt doua la numar. In primul rand caldura, ceea ce este destul de greu de suportat dar deh, mai faci eforturi la nevoie si al doilea motiv ar fi faptul ca festivalul Peninsula din Targu Mures se desfasoara in acelasi timp. Ca atare la Sighisoara nu prea s-a auzit muzica rock.

Nu prea s-a auzit muzica, punct. Cu exceptia unor concerte de folk, seara, in timpul zilei singura muzica ce se auzea prin piete era cea din radiourile setate pe cine stie ce post. In plus, nu cred ca am vazut in viata mea cozi asa de mari la intrare in muzeu. Camera de arme si Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas erau cele mai vizate.

Nu au lipsit din fericire luptele intre cavaleri pornite in strada. Din pacate asta insemna ca traficul pe strada cu pricina se intrerupea o perioada, ceea ce ii enerva pe cei care veneau din urma si oricum nu puteau sa vada mare lucru. Pentru cei care stateau in fata insa era o adevarata tratatie sa vada doi oameni cu sabii si in zale care sa se arunce unul asupra altuia (cat mai elegant cu putinta). Ti se facea cam mila de ei insa, ca probabil mureau de cald in costumatiile acelea.

Mi s-a parut ciudat ca tema anului acesta a fost "Trubaduri indragostiti" din moment ce era asa o lipsa de muzica. Cu toate acestea marturisesc ca o poveste de dragoste tot s-a desfasurat... intre Sighisoara si vizitatorii ei.

Mai multe poze in galerie1 comentariu

Festivalul Medieval de la Sighisoara
emily
#1 -

Comentariu nou

Nu văd pozele. La voi se văd?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera