Festivalul Luminii in Parcul Carol si frumusetea lucrurilor marunte

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Duminica seara, pe 7 decembrie, trebuie sa mergeti in Parcul Carol, se va intampla ceva foarte frumos si spectaculos: Festivalul Luminii, cu 8000 de lumanari, concert, teatru, jonglerii cu foc si ceai fierbinte (ceaiul se bea, nu se jongleaza cu el, concentrati-va).

Festivalul este o initiativa a Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei si a avut prima editie in 2005, la Cluj. De atunci au crescut - la Cluj vor fi anul asta 12.000 de lumanari si ne bucuram foarte mult ca l-au adus si la Bucuresti - Metropotamul era sincer invidios pe divali-ul indienilor.

De altfel nu doar la Bucuresti si Cluj se va intampla frumusete de luminăţie, ci si in Targu Mures, Miercurea Ciuc, Oradea, Timisoara, Târgu Jiu, Tulcea si Suceava, unde se vor aprinde lumanarile in acelasi timp (in total vreo 50.000), cu ajutorul vizitatorilor.

lumini

Ce se va intampla deci duminica?


17:00 - 18:00 – aprinderea lumanarilor pe Aleea Principala
18:00 – 18:45 – concert muzica folk pe scena de la capatul Aleii Principale
18:45 – 19:30 – piesa de teatru “Alba ca zapada” pe scena, cu trupa InDart. In paralel, in alte doua scene improvizate se va canta la chitara, voce si flaut. De asemenea, se va servi ceai cald.
19:30 – 20:00 – jonglerii cu foc
20:00 – 20:30 – stingerea lumanarilor. Participantii pot lua acasa cate o lumanare.


lumini

Pe langa spectacolul de lumini, tema centrala fiind Frumusetea lucrurilor marunte, vom mai vedea o expozitie de fotografie si fiecare vizitator va primi cate un semn de carte cu un citat care sa il introduca in atmosfera pasnica si luminoasa.


Daca va invita cineva sa semnati "gulguţa uriasa", trebuie sa stiti ca se refera la cutia mare de plexiglas care este o replica gigant a gulguţelor mici in care stau lumanarile. O gulguţă este "o cutiuta realizata in urma procesului de flaxurare a hartiei". Un fel de origami, dar spus altfel :)

Cutiuţele-gulguţe, facute din hartie reciclata, pot fi adoptate la sfarsit, iar daca vor ramane unele stinghere, vor fi la randul lor reciclate, din cenusa lor ivindu-se la anul alte gulguţe noi, pentru alt Festival al Luminii.

gulguta
in imagine: gulguţe (foto de pe site-ul festivalului)4 comentarii

Festivalul Luminii in Parcul Carol si frumusetea lucrurilor marunte
Iulia Gus
#1 -

marea gulguteala :)

Echipa va face astazi, 4 decembrie, ultimele gulgute pana vor ajunge la magicul 8000. Cei doritori de o portie sanatoasa de origami sunt asteptati la ora 18:30 la Licelul Lazar (langa Cismigiu)

Festivalul Luminii in Parcul Carol si frumusetea lucrurilor marunte
cosmin
#2 -

Comentariu nou

credeti ca se mai tine daca vremea ramane asa ? :/

Festivalul Luminii in Parcul Carol si frumusetea lucrurilor marunte
Cristina P
#3 -

Comentariu nou

se opreste ploaia pana diseara :-)

Festivalul Luminii in Parcul Carol si frumusetea lucrurilor marunte
Bogdan Pater
#4 -

Mersi

Mersi de sustinere!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera