Festivalul Ceaiului si Cafelei va avea loc intre 14 - 20 octombrie, in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada 14 - 20 octombrie, in Bucuresti va avea loc Festivalul Ceaiului si Cafelei. Acesta va presupune o serie de manifestari artistice si culinare, in ceainarii si cafenele, plus o expozitie de ceai, cafea si accesorii la Sala Dalles. Festivalul se afla la cea de-a cincea editie.

Pe parcursul celor sapte zile, iubitorii de ceai si cafea vor putea descoperi elemente culturale si gastronomice din tarile cu traditie in cultivarea si productia de ceai si cafea. De asemenea, este locul perfect pentru a descoperi metode inedite de preparare a celor doua bauturi.Vor avea loc spectacole de teatru, concerte, demonstratii si ateliere de dans, ateliere de arte vizuale, ceremonii de servire a ceaiului si cafelei practicate in India, Turcia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Argentina, Marea Britanie si Japonia.

Pe 19 octombrie va avea loc si o zi speciala dedicata copiilor: Ziua copiilor care iubesc ceaiul, cu incepere de la ora 16.00, la Caffe D'arthe.

Vor exista si ateliere de gastronomie si degustari de delicii (prajituri, fursecuri, baclavale si deserturi "raw"), ceai si cafea, apartinand bucatariilor indiana, coreeana, chinezeasca, turceasca, italiana si libaneza, dar si de caligrafie coreeana si japoneza, de Ebru (pictura pe apa specifica Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, pictura pe ceramica si scriere creativa.

In ultimele trei zile, intre 18 si 20 octombrie, la Sala Dalles, va avea loc expozitia de ceai, cafea, accesorii si gastronomie. Aceasta va fi deschisa publicului larg intre orele 10.00 si 20.00. La standurile expozitiei, vizitatorii vor putea gasi diverse sortimente si soiuri, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea ceaiului si cafelei.

Aici vor avea loc demonstratii culinare de "latte art" (arta de a desena in cafea) si de preparare a cocktailurilor din ceai si cafea, de catre unii dintre cei mai buni barista din tara.

Festivalul se va desfasura in noua locuri:
Agra Palace
Piateta Cocor Store
Tête á Tête Cafenea
Godot Café -Teatru
Café Verona
Mille Sapori (Baneasa Shopping City)
Cafepedia Romana
Caffé D'arthé
Serendipity
Salla Dalles - intrarea la expozitie este libera

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera