Fara fir

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In urma unor sapaturi arheologice francezii au gasit la vreo 50 m adancime resturi de fire de cupru. Dupa ce au fost cercetate cu atentie de oameni de stiinta, s-a tras concluzia ca predecesorii lor, galii, pusesera la punct o retea de telefonie subterana. La aceasta neasteptata veste, nemtii, ca sa nu ramana mai prejos, au inceput si ei sa sape. Si pe la 70 m adancime au gasit niste resturi de sticla de unde, dupa alte cercetari, au ajuns la concluzia ca stramosii lor, gotii, pusesera la punct o retea subterana de fibre optice.

Romanii au inceput si ei sa sape. Au sapat, au sapat, pana la 100 m adancime si n-au gasit nimic. Dupa o indelunga chibzuinta, oamenii nostri de stiinta au ajuns la concluzia ca stramosii nostri, Dacii, aveau deja retele "wireless".


fire

Probabil ca stiati bancul. Dar poate nu stiati ca s-a reluat de curand in cadrul municipalitatii o discutie mai veche privind un proiect de urbanizare, care, in conformitate cu directivele europene, stipuleaza ca firele si cablurile sa nu mai atarne peste tot, ca si cum ar fi trecut spiderman prin tot orasul, ci sa fie ingropate.

Retelele aeriene vor coexista o perioada cu cele de fibra optica subterana, care vor incepe sa fie instalate din 2007.

Acest lucru nu promite un viitor roz retelelor cvasi-autorizate de internet (etc), dar unii  dintre noi, cu superficial simt estetic lipsit de pragmatism ;-) se vor bucura.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera