Family Guy vs The Simpsons

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ca toate celelalte seriale, atat Family Guy cat si The Simpsons au admiratorii si criticii lor. Desi ambele au castigat numeroase premii si se bucura de un public cel putin larg, unii spun ca Family Guy are un umor prostesc, mult prea usor de inghitit si ca poantele lor n-au nici o noima. Altii ca The Simpsons s-a invechit si ca a devenit deja usor plictisitor.

Mesaj

Diferenta dintre cele doua e cel mai evidenta, zicem noi, la capitolul asta. Ideea din care s-a nascut Simpsons a fost aceea a unei satire la adresa familiei americane tipice care traieste intr-o suburbie idilica. Family Guy se serveste in principal de aceeasi sursa de inspiratie dar... cam atat. Elementele parodice se reduc la poante servite reci una dupa alta, care, nu-i vorba, plac unui segment destul de mare din public dar nu avanseaza cu nimic povestea astfel incat toate episoadele iti par la fel.

Family Guy ia putin din atitudinea zeflemitoare a serialului South Park si poate parea un picut mai "nesimtit" decat Simpsons in care nu vei auzi vreodata injuraturi. De asemenea in Family Guy exista mult mai multe glume cu tenta sexuala sau perversa decat in Simpsons.

Esenta lui Simpsons ramane totusi familia. Americana, disfunctionala, nucleara... tot familia nene. Esenta lui Family Guy este poanta inevitabila, recompensa de la capatul fiecarui minut de naratiune.

the simpsons

Personaje

In momentul de fata este mult mai usor sa te atasezi de Homer, Marge, Bart si Maggie decat este sa te atasezi de Peter, Lois sau Brian. Simpsons au ceva istorie in spate si se simte. Pur si simplu te gandesti la ei ca la cea mai longeviva familie de la televizor. In materie de umor, familia lui Peter este mai amuzanta.

Personajele secundare din Simpsons insa sunt mult superioare personajelor secundare din Family Guy. Mr Smithers, Flanders si Apu, Krusty the Clown... Sunt un fel de extensie a familiei Simpsons. De asemenea, unele dintre personajele secundare sunt versiuni stlizate ale vedetelor care le imprumuta vocile.

In materie de guest stars, Simpsons a avut ca oaspeti in Springfield pe cateva dintre cele mai mari personalitati ale Americii: Tom Jones, James Earl Jones, Danny De Vito,  Barry White, Elizabeth Taylor, Michael Jackson.

De mentionat ca a existat la un moment dat un scandal legat de personajul Stewie, care semana izbitor cu Jimmy Corrigan - "the Smartest Kid on Earth, a football-shaped-headed child who fears his mother and invents things to escape from her", un personaj creat in 1991 de Chris Ware. Ca replica, Seth MacFarlane, creatorul Family Guy a declarat: "He had like the same shape head, he had like the same hairs on top. I had never seen it before, but it was actually pretty shocking".

Pareri generale

E stiut deja ca The Simpsons e cel mai longeviv serial american de animatie si de asemenea cel mai lung sitcom. Nici la capitolul premii nu sta deloc rau, avand chiar propria lui stea pe Walk of Fame. Family Guy si-a adjudecat si el un Emmy pana in momentul de fata, insa si titulatura de "Cel mai prost serial" sau "Serialul cu cele mai proaste episoade intr-o saptamana" acordata de catre Parents Television Council care au avut de spus urmatoarele

“...a perverse plot line in which Peter believes he has been raped after receiving a routine prostate exam.... offensive and inappropriate for family viewing, but it is perhaps most offensive to victims of rape, as the writers use common responses people have to sexual assault as comedy.... The show also featured foul language including such words as hell, damn, whore, bitch, and ass. Animated nudity was also portrayed multiple times.”

Asta da televiziune. :)

homer vs peter
 

The Simpsons e apreciat pentru umorul destul de inteligent, a fost numit cel mai bun serial de televiziune al secolului 20 si in genere mesajul pe care incearca sa-l transmita fiecare episod este ceva fata de care "people can relate to". In ultimele sezoane insa se simte o oboseala creativa... remarca fanii.

Pe de alta parte Family Guy a fost cancelled o data... si apoi fanii au cumparat dvd-uri in nestire si Peter Griffin a revenit pe micile ecrane. Serialul este acum extrem de popular. Poate it's just a phase, dar in mod evident se simte ca Family Guy este noul Simpsons, mai hip, mai edgy.

Istorie vs atitudine. Sa vedem acum ce va face filmul Simpsons (care va fi lansat pe 27 iulie 2007) pentru serialul copilariei noastre. Poate se va reaprinde flacara creativitatii.

Goodies

30 de minute de Family Guy ofera o portie indestulatoare de cinism, sarcasm si poante seci care iti bucura sufletul negru dupa o zi de munca. La glumele lor nu trebuie decat sa razi, si asta o faci fara prea mare efort. Nu trebuie sa-ti bati mintea sau sa stii cine stie ce ca sa descifrezi poantele. In plus, cel putin 15% din ele sunt, recunoastem, geniale.

The Simpsons a lansat binecunoscutul "D'oh!" si multe alte expresii pe care le folosim atat de des incat am si uitat de unde vin. In plus, chiar daca nu razi non-stop episoadele sunt savuroase si au ce-am numi o "coloana vertebrala". Iar una dintre fazele care ne tin hooked up de fiecare data, oricat de vechi ar fi serialul, ar fi schimbarea decorurilor si actiunilor din genericul fiecarui episod.

4 comentarii

Family Guy vs The Simpsons
nem
#1 -

???

De ce este nevoie sa imprumutam cuvinte din engleza cand ele exista si in romina si nu ar afecta deloc mesajul??????
Ex: '' Family Guy a fost cancelled '' =a fost anulat
'' Poate it's just a phase ''= e doar o faza,sau se trece printr-o faza ; samd. Limba noastra ce are???
Poate exagerez acum dar chiar a fost picatura care a umplut paharul,peste tot toata lumea care incearca sa demonstreze de ce e in stare strecoara intre doua cuvinte in romina trei in engleza... Nu zic ca nu ar fi persoane capabile,pentru ca in general sunt dar deja se exagereaza

Family Guy vs The Simpsons
bogdan
#2 -

Comentariu nou

@nem frustrat, ofensat? recomand totusi un curs in punctuatie:P
+ca metropotam e trendy si nu poti sa fi trendy daca nu bagi un englezism pe acolo

Family Guy vs The Simpsons
marian
#3 -

.
toate ca toate dar tot family guy raman cei mai buni www.freetv123.com/index.php/family-guy/ aici se gasesc toate episoadele serialului
Family Guy vs The Simpsons
zuza
#4 -

Comentariu nou

Foarte biased articolul asta, ce-i drept pe mine nu m-a prins niciodata Simpsons, in schimb am avut intotdeauna a soft spot pentru Family Guy.

Cred ca e usor exagerata toata prezentarea asta cu cat de profund e de fapt Simpsons si cat e de shallow si doar funny Family Guy. Pana la urma amandoua exista ca divertisment, educatia vine de altundeva, si daca vrei invataminte si povesti cu familie te uiti I guess pe Acasa.

Cat despre review-ul ala de la Parents Television Council, cred ca nu se intreba nimeni daca Family Guy este serial animat pentru copii. Evident ca nu e!

Ciudatel review si cam pointless :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera