Facebook poate prezice daca relatia ta se va termina in urmatoarele 60 de zile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cercetatorii de la Facebook si cei de la Universitatea Cornell au descoperit o formula prin care pot prezice daca un cuplu are sanse mari sa se desparta in urmatoarele 60 de zile.

Jon Kleinberg de la Cornell si Lars Backstrom de la Facebook au luat o baza de date cu 1.3 milioane de utilizatori ai retelei sociale care au spus ca sunt intr-o relatie.

Initial, oamenii de stiinta au cautat o formula prin care sa prezica ce useri sunt in relatii unii cu altii. Ei au descoperit ca modul in care sunt dispersati prietenii unui utilizator de pe Facebook sunt cheia.

Faptul ca doi oameni au multi prieteni in comun nu inseamna ca ei au si o relatie, ci exact opusul - ai mai multe sanse sa ai colegi de munca in comun decat un cuplu.

Sursa foto

Nu este foarte usor de descris diagrama de mai sus, dar practic, lucrurile stau cam asa - cele doua parti incalcite reprezinta colegii de munca si prietenii din liceu sau facultate.

Tu esti la mijloc, iar punctul albastru din stanga jos este persoana cu care ai o relatie (aceasta se afla intr-un punct detasat de prietenii tai, dar are conexiuni cu acestia).

Diagrama ii ajuta pe cercetatori sa-si dea seama cu usurinta cine este intr-o relatie cu cine.

In schimb, relatiile care nu sunt identificate corect au toate sansele sa se destrame in decurs de 60 de zile. Oamenii de stiinta spun ca asta se intampla la toate varstele si are un caracter pronuntat la cei care sunt impreuna de 1 an sau mai putin.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera