F-East: Targ de mode in La Scena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Imi place moda zilelor noastre. Pentru ca nu prea exista. Ceea ce exista este neconventionalul si spatiul personal in care poti face ce-ti trece prin minte si pe care il poti intinde, decupa, dezgoli, acoperi, imbulina, impodobi... corpul tau social, adica. Tu pentru strada. Tu-ul "urban". Chiar daca dormi intr-un tricou vechi si dai cu aspiratorul in trening, ambalajul pe care il afisezi de la primul pas pe strada te face altfel. Te individualizeaza, iti afirma vizual personalitatea.

la scena

La Scena
a fost iar targ de mode, designerisme si maruntisuri, toate sub borurile palariei urbane, sic, un eveniment marca f-east.

fashion fair

accesorii

Tineri designeri si creatori de mode, curente si influente, toti artizani, au coplesit saloanele din La Scena cu creatiile lor (unicat, in mare parte): haine vintage si second hand, ajustate si prelucrate, pantofi reconditionati si reformati, accesorii (manusi, genti, esarfe, etc), jucarii... urbane si ele, desigur.

jucarii

artisti
printre invitati: Charlie Le Mindu, hair sylist, si Lucuchen, make-up artist


Ce ne-a placut acolo si cum spuneam, ne place la moda de azi, este ca nimanui nu-i pasa daca in ochii altora e ridicol, ostentativ sau prea efeminat. Accentul pe naturalete, individualitate, culoare, design si expresie este mai puternic decat tiparele sociale si decat modele anuale, efemere. Stilul nu inseamna moda. Stilul se dobandeste, iar in cazuri de originalitate debordanta, creatorul devine trendsetter.

stil
stilul inseamna cizme de cauciuc si cand afara e soare si uscat :)

sorbet
sorbetaccessories, alaturi de hainele de la kittenwear

eartricks
eartricks

accesorii

Indiferent daca ai purta sau nu creatiile artistilor pe care i-am vazut la La Scena, asemenea evenimente iti fac un dus cald cu inspiratie. Articolele second hand, refurbished, reciclate, cu adaosul artistic al designerului respectiv se chinuie sa lupte cu lumea noua care arunca o haina daca i-a cazut un nasture. Artistul contemporan culege nasturele si... face din el lampa!

lampa

Apropo de asta, unele din cele mai simpatice si lucrate obiecte de la targ au fost lampile din colectia fetelor de la naiveDesign, Cristina si Laura:

naivedesign

Lampadare din tifon si vata, din teluri de bucatarie, din CD-uri vechi, din nasturi si sarma, lampi blanoase, lampi scheletice, lampi armonice (si la propriu, si la figurat) - nu stim cat se amuza ele sa le faca, dar pe noi ne-au distrat cu siguranta :)

naivedesign

naivedesign

Daca ar trebui sa pun o eticheta pe targul de mode urbane de La Scena, ar fi: Recicleaza. Innoieste. Inventeaza. Cat timp voi va uitati in galerie la alte fotografii, metropotamul se duce in debara sa caute inspiratie. Instinctul de homo habilis tocmai s-a trezit.

accesorii
tipare noi din moda religioasa: cagula, port bricheta, port iPod, manusi, etc. dintr-un frumos material cu imprimeuri crestine. Kitsch? Desigur, dar cu stil.
1 comentariu vrei sa comentezi?

F-East: Targ de mode in La Scena
trinnie
#1 -

Comentariu nou

multumim frumos :)

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera