Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intre 5 ianuarie si 8 februarie puteti vedea o expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie din Bucuresti. Pe tema "Mit, fictiune si realitate", sunt expuse 37 de reprezentari in marime naturala, aduse de la Muzeul Figurinelor de Ceara din Sankt Petersburg, al carui site se poate consulta, pentru mai multe imagini, aici.

Metropotamul nu impartaseste atractia universala pentru figurile de ceara, insa nu refuza niciodata o expozitie mai neobisnuita, chiar si una de figurine de ceara pe tema fictiune si realitate. Astfel, ne-sesizand pericolul, s-a infiintat ca o floare la Muzeul de Geologie, intr-o duminica dimineata.

Figuri de ceara Figuri de ceara

Publicul deja se calca pe capete si se astepta randul la facut poze cu Harry Potter, Shrek, Afrodita sau Omul-Lup. In ciuda afiselor dese care ne rugau sa nu atingem exponatele, toata lumea, de la mic la mare, chiar asta facea, desi manechinele erau departe de a arata "ca vii".

Tema "Mit, fictiune si realitate" pare croita pentru publicul tanar, spre scolar, care se amuza sa vada cel mai gras om din lume si omul cu gura mare, si nu se uita la detalii, nici la faptul ca manechinul n-are prea multe asemanari cu personajul adevarat sau ca reproducerea e mediocra.

Expozitia incepe cu Shrek si trio-ul de vrajitori adolescenti din Harry Potter, alaturi de care stau alte personaje de legenda, Mona Lisa si Shakespeare, niste exemplare nu prea neconvingatoare.

Figuri de ceara Figuri de ceara
Figuri de ceara Figuri de ceara Figuri de ceara

Incepe apoi zona de ciudatenii, freak show, cu cel mai gras om din lume, omul cu cele mai mari membre, omul lup, femeia cu capul la spate, doamna cu rat de porc. Unii dintre ei sunt chiar celebri.

Spre exemplu cele mai longevive surori siameze Masha si Dasha Krivoshlyapova, nascute lipite la sold, care au trait aproape toata viata in institute medicale, fiind supuse la diverse teste, ca niste animale de laborator. Dupa "eliberare", si acum citam din descrierea exponatului de muzeu, "nu au dus-o bine, pentru ca aveau firi foarte diferite. Dasha obisnuia sa bea foarte mult, devenind chiar alcoolica, iar sora ei geamana o batea cand aceasta se imbata" (citeste toata descrierea in slideshow-ul foto de mai jos).

Figuri de ceara Figuri de ceara
Figuri de ceara Figuri de ceara
Doamna cu rat de porc, fara explicatii suplimentare. Omul lup, asijderea.

Zona cea mai cuprinzatoare este cea a personajelor mitologice, care incepe cu Socrate. Urmeaza parada eroilor, zeilor, aventurierilor, uriasilor si ciudateniilor: o nimfa de copac (nu broasca, driada), o harpie, Ulise legat de catarg, Zeus (ni-l imaginam cu totul altfel), Pegas, un satir, o Venus din Milo ridicol de blonda, o Afrodita despre care preferam sa nu ne pronuntam deloc, un centaur, Minotaurul, un Hercule cam nereusit si un Cerber atat de dragalas incat capului din mijloc iti vine sa-i zici cutu-cutu.

Figuri de ceara Figuri de ceara Figuri de ceara
Venus din Milo, Elena din Troia si Afrodita, toate de un blond platinat rapitor

Figuri de ceara Figuri de ceara
Geryon, uriasul cu trei corpuri, si un satir

Figuri de ceara Figuri de ceara
Sfinxul, usor inexact, daca ne luam dupa definitie - chip de femeie, aripi de pasare, trup de caine, coada de sarpe si gheare de leu.

Desi nu ne declaram foarte impresionati de aspectul manechinelor de la Muzeul din St. Petersburg, trebuie sa recunoastem ca a fost distractiva vizita la expozitia de figurine de ceara de la Geologie. Iar pentru cei care cred ca suntem prea severi, ii invitam sa se uite pe site-ul celui mai celebru muzeu de figuri de ceara din lume, Madame Tussauds.

Expozitia "Mit, fictiune si realitate" cu figuri de ceara este deschisa la Muzeul de Geologie pana pe 8 februarie.
Pret: 15 lei adulti, 7 lei copii, 10 lei taxa foto.
Program: Marti-Duminica, 10:00-17:00, 19 – 23 ianuarie expozitia este inchis pentru intretinere
Mai multe imagini (63 de fotografii) de la expozitie gasiti mai jos, in galerie
:


5 comentarii

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie
Florin
#1 -

Comentariu nou

atata spatiu irosit pentru o mizerie... sad...

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie
Lucian
#2 -

O mica nelamurire

La inceputul articolului scrie
"Intre 5 ianuarie si 8 februarie puteti vedea o expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie din Bucuresti. Pe tema "Mit, fictiune si realitate" [...]"

La final "Expozitia "Mit, fictiune si realitate" cu figuri de ceara este deschisa la Muzeul de Geologie pana pe 8 ianuarie. [...]"

Data corecta de final este, totusi, 8 februarie?

Multumesc,
Lucian

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie
Cristina
#3 -

Comentariu nou

Desigur, cu scuzele de rigoare, data de final, asa cum scrie la inceput, cat si in descrierea expozitiei de la finalul articolului, unde se afla si afisul evenimentului, este 8 februarie.

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie
Georgiana
#4 -

Comentariu nou

este reducere la bilet in cazul elevilor si studentilor?

Expozitie de figurine din ceara la Muzeul de Geologie
Cristina
#5 -

Comentariu nou

Toate comunicatele mentionau ca reducerea este pentru copii. Mai spuneau si ca la grupuri mari de copii reducerea ajunge pana la 5 lei. Din pacate nu se preciza daca copilul trebuie sa aiba cel mult... 21 de ani :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera