Expozitie: Collecting Collectors la Galeria Noua

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Micile detalii fac diferenta. Si lucrurile pe care le adunam in jurul nostru spun cate ceva despre noi, cu atat mai mult daca in spatele nostru se insira colectii care mai de care mai atipice. Vineri seara, 22 februarie, a avut loc vernisajul expozitiei Collecting Collectors organizata de Anca Benera.

Expozitia nu a fost facuta din colectiile artistei, ci a fost o prezentare a colectionarilor si a colectiilor lor. Langa fiecare mic stand puteai gasi omul care a gasit o pasiune din a strange ceva si care este in stare sa iti vorbeasca ore despre obiectele sale, deoarece fiecare are o poveste.

De la gadgeturi luminoase, la globuri cu apa si clasicul bibelou in forma de peste, trecand pe langa o colectie de lame de ras, una de sticlute cu parfum si una tematica, cu buburuze, la expozitie gasesti aproape orice. Nelipsitele capace de sticle tronau colorate intr-un colt, in mijlocul incaperii se revarsase o galeata plina cu brichete colorate, iar muzica era asigurata de casetele provenite dintr-o colectie impresionata.

colectii

Mergand prin sala nu aveai cum sa nu te simti ca un copil intr-un magazin de jucarii, poate si pentru ca in unele colectii erau jucarii, dar mai mult pentru ca domnea o stare de tensiune sa pun mana, sa nu pun mana? Uite cat este de frumos! Si eu am avut asta cand eram mic(a). Privirele celor prezenti spunea totul, pur si simplu toti erau fascinanti si parcurgeau din obiect in obiect fiecare colectie.

colectii

colectii

colectii

Printre cele mai apreciate colectii prezentate a fost cea de buburuze, in care erau incluse multe jucarii, care faceau deliciul tuturor celor prezenti si cea cu pliculete de zahar. Cea din urma, ii punea pe toti pe ganduri si le reamintea ca si ei au pastrat o perioada in buzunar un pliculet de zahar.

colectii

Apoi mai erau si cele cu servetele (multi au avut etapa lor de colectionat servetele, la fel cum multi au colectionat capace), cele cu benzi desenate si biletelele cu povetele unui copil de 3 ani.

colectii

Nu a lipsit nici categoria colectiilor care sa iti zburleasca parul pe spate, colectia de obiecte inghitite de copii recuperate de catre o familie de doctori, sau colectia de praf. Fiecare cu hobby-urile lui.

colectii
colectia de praf

Fiecare colectie avea ceva special si toate obiectele erau frumoase, chiar daca erau vechi si simple. Expozitia mai este deschisa doar maine, asa ca profitati de restul de weekend pentru a face o incursiune in lumea colectionarilor.

Galeria Noua

Strada Academiei 15
Telefon: 322 81 59
Email: info@galeria-orizont.ro

Program: Miercuri - Duminica 11:00-19:00
2 comentarii

Expozitie: Collecting Collectors la Galeria Noua
Rodica Pop
#1 -

colectii si colectionari

felicitari organizatorilor
DORESC SA INTRU IN CONTACT DIRECT CU EI!

Expozitie: Collecting Collectors la Galeria Noua
onut
#2 -

Foarte frumos..

Mi-ar placea sa vad aceste colectii prezentate si pe www.lumeacolectionarilor.ro

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera