Expirat - o schimbare de imagine inspirata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Simtind probabil ca numele incepe sa se potriveasca un pic cam prea bine cu starea de fapt a localului, patronii clubului Expirat i-au facut de curand un face-lift. Clubul nu si-a schimbat insa publicul tinta. Este in continuare unul dintre cluburile "de rockeri-alternativisti-punko-emo-hip" din capitala, alaturi de Club A sau Fire.

expirat

Acum locul arata ceva mai curatel, ceva mai colorat si in general, mai fun, iar vechiul aspect de "beci" a disparut. Clientii fideli ai clubului sunt tinerii intre 16 si 22 de ani, headbangers si trend-setters deopotriva. Desi s-a impus limita de "minim 21 de ani", mai scapa si cei mici printre randuri.

Oricum, nu mai este ca pe vremuri cand te simteai ca la "gradinita". Nu este nimic obisnuit sa vezi si oameni trecuti de 30 de ani care stau la o bere cu amicii in Expirat.

Ca marime, Expirat se afla undeva intre Club A si Fire. Are un bar maricel, deasupra caruia tavanul este piperat cu etichete, abtibilduri si alte dulci nimicuri de celuloza. Preturile sunt mici spre medii, tipice pentru cluburile de subsol care inlocuiesc decorul cu atitudinea: apa minerala la 3 Lei, cola la 0,25 tot 3 lei, cocktail cam 10 lei si berile incep de la 4 lei. Suna bine, nu?

Daca tot am adus vorba de decoratii, Expirat si-a imbogatit paleta de culori. Masutele lunguiete atasate de perete si-au schimbat culoarea, dintr-un verde care-ti aducea aminte de bancutele din parc, intr-un rosu care se potriveste cu nuantele de mov, alb si iarasi rosu de pe pereti.

expirat

Fiecare astfel de cadru de lemn are cate o lampa mica, patratoasa dar cocheta, ceea ce face din Expirat un loc mult mai luminos decat inainte. Clubul are si o garderoba, unde poti sa-ti lasi geaca sau canadiana pentru o taxa de 1 leu.

In plus, in mijlocul incaperii avem mai nou o masa de fusball. Pentru 50 de bani te poti instala la masa impreuna cu un amic si incerca sa castigi Cupei Campionilor de Plastic. Conteaza doar sa ai dexteritate. Ne-a placut adaugarea mesei, desi iti cam distrag atentia strigatele de bucurie sau dezamagire a jucatorilor. Guys, it's just a game.

expirat

In afara de incaperea cu masa de fussbal (care ar putea fi numita lounge area), clubul mai are o incapere principala si o scena. Pe scena au urcat aseara, de ecemplu, de la 22 Niste Baieti, o trupa de prin partile locului, adepti ai curentului  E.M.I.L.. Muzica lor era un mix adolescentin de punk, college rock si alternative. La un moment dat au introdus o vioara in mix, ceea ce recunoastem, a dat muzicii o nota de originalitate.

Expirat organizeaza periodic concerte si petreceri cu muzica buna pentru ca cei care decid sa isi petreaca seara acolo sa se distreze pana in zori. Daca sunt cateva lucruri care sunt definitorii pentru acest club (si pentru multe altele) atunci trebuie sa aducem in discutie fumul si aglomeratie.

Ventilatia, bat-o vina nu tine pasul cu fumatorii...Iar din cauza dorintei de a pune muzica buna clubul este asaltat de petrecareti, de pe 11 poti sa iti iei adio de la speranta ca vei mai gasi un loc la masa. Oricum, majoritatea vin pentru muzica si ca sa danseze, mai mult decat pentru "statul la masa".

Localul nu este pentru cei care merg in cluburi decorate dupa ultima moda, unde stroboscoapele te ametesc mai rau ca fetele care danseaza pe bar. In schimb daca doriti sa fumati o tigara intr-un colt intunecos in timp ce bateti din picior pe un hit al muzicii alternative, s-ar putea sa va placa experienta numita "Expirat".

1 comentariu

Expirat - o schimbare de imagine inspirata
zuza
#1 -

Comentariu nou

nu prea ai fost atenta, vioara nu era in timpul concertului Niste Baieti, ci la Chester, care au deschis seara :P cat despre expresia "adepti ai curentului EMIL".. uhm, you could call it that way, sau ai putea mai bine sa zici ca Niste Baieti este o formatie compusa in mare din oameni care canta si in EMIL ;)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera