Experiment foto-jurnalistic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
S-ar putea sa va surprinda faptul ca la expozitia de absolvire a unui curs de foto-jurnalism, doar un mic procent din fotografiile expuse se incadreaza subiectului. La Vernisajul "Foto - Salon" de ieri de la Casa de Cultura a Studentilor s-a intamplat si asta:) Daca va asteptati la instantanee smulse din experienta sociala de zi cu zi... ei bine, o sa va socheze putin multitudinea de portrete, peisaje si macro-uri.

Totusi, am stat de vorba cu cineva care ne-a lamurit de ce atat de multe chipuri: este esential in foto-jurnalism sa stii sa faci portrete tocmai pentru ca in general vor exista oameni in imaginile tale si trebuie sa stii sa ii fotografiezi.

Am vazut asadar o serie de experimente portretistice, jocuri de lumini si expresii ale fetelor, in ansamblu reusite si de bun-gust. Cateva fotografii de strada ne-au placut in mod deosebit, in principiu pentru ca surprindeau elementul uman in ipostaze neasteptate, cu figuri nepregatite "pentru poza" si cu atmosfera in totalitate neregizata.

In mare ne-a parut o test interesant caruia i-am da nota 10 daca n-ar fi acele cateva imagini, poate inevitabile, din care respira lipsa de experienta si un usor entuziasm de incepator. Este vorba de concentrare maxima pe latura tehnica si scaparea din vedere a mesajului. Noi credem ca mesajul este cel mai important in foto-jurnalism, insa desigur, nu suntem in masura sa vorbim avizat de asa ceva.
Felicitari, oricum participantilor si asteptam sa ii vedem si in alte expozitii cu alte creatii.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera