Existam si-o s-avem banda! sau protestul biciclistilor din 27 octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Comunitatea celor care circula in oras pe doua roti se revolta. Ce-i drept, grele vremuri pentru a pedala prin Bucuresti, asa ca biciclistii organizeaza un protest si se vad nevoiti sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile. Totul se va intampla in 27 octombrie.

Evenimentul are un nume sugestiv, Existam si-o s-avem banda!. Se face referire la cei 100 de kilometri defectuosi de piste pentru biciclete din Capitala. Participantii la protest vor sa aduca aminte primariei ca... pur si simplu nu prea au pe unde sa circule, ca locul pistelor nu este pe trotuar, ci pe carosabil, si ca merita sa avem o infrastructura de piste conform standardelor europene.

Pe optar.ro (care se numara si printre initiatorii protestului, alaturi de Ecopolis, Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, ViitorPlus si GreenRevolution), am gasit si un gif reprezentativ cu circuitul pistelor de biciclisti in natura urbana de Bucuresti, daca-i putem spune asa.

Existam si-o s-avem banda! sau protestul biciclistilor din 27 octombrie

Iata care va fi traseul (care se va parcurge, in mod repetat credem noi, in trei ore): Piata Constitutiei - Piata Unirii - Piata Alba Iulia - Piata Muncii - Piata Victoriei - Parcul Izvor. Punctul de intalnire este Piata Constitutiei, in 27 octombrie la ora 10.30 dimineata.

Biciclistii participanti la protest pot inchiria biciclete gratuit de la Cicloteque, din Parcul Tineretul. Puteti chiar sa le rezervati dinainte, cu un simplu mail la centru@cicloteque.ro, care sa contina numele, CNP-ul, numarul de telefon si sa aiba trecut in campul de subject "Mars biciclisti".

Existam si-o s-avem banda! sau protestul biciclistilor din 27 octombrie Existam si-o s-avem banda! sau protestul biciclistilor din 27 octombrie

Gasiti pagina evenimentului si pe Facebook, pentru a putea urmari in timp real cati biciclisti isi anunta participarea.
 
Noi ne tinem pumnii si speram sa reuseasca sa transmita un mesaj puternic celor aflati in masura sa decida soarta viitoare a pistelor de biciclete din Bucuresti. Desi... foarte mare incredere in reusita pe termen lung a demersului nu avem, marturisim.

Voi iesiti sa pedalati la protest?

(sursa foto: www.demotix.com)

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera