Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru pasionatii de cai si pentru cei care sunt constienti de frumusetile montane Romaniei, Metropotam s-a gandit sa stranga o lista cu locuri care organizeaza atat excursii calare pe drumuri montane, cat si cursuri de echitatie. Iata ce am gasit:

Pensiunea Ferma Brandusa se afla in judetul Sibiu, pe valea Avrigului, la poalele muntilor Fagaras si ofera o multime de facilitati turistilor, pe langa cazare, restaurant, piscina si sporturi. Cu un numar de sapte cai se ofera atat lectii de echitatie, plimbari calare pe trasee bine stabilite, cat si plimbari cu sareta si trasura sau tabere calare pentru copii, si in plus mai exista si posibilitatea de a efectua sedinte de calarie recuperatorie pentru copii si adulti.

O ora de echitatie costa 50 de lei, iar traseele variaza in functie de durata lor, cele medii, de 4-8 ore, avand pretul de 150 de lei, iar cele mai lungi de o zi pornind de la 200 de lei.

Centrul de echitatie Speranta din Poiana Brasov dispune de un grajd cu 26 de cai, de un manej si de un teren de sport multifunctional. De cazare si masa puteti beneficia in vilele centrului de echitatie, iar in ceea ce priveste programele de echitatie, aveti oportunitatea de a alege intre ore de echitatie, plimbari de agrement calare, plimbari cu carute cu coviltir, cu calesti, trasuri si sanii si mai puteti solicita demonstratii de calarie care vor fi efectuate la cerere de catre instructori.

Culda's Horses si Complexul Agroturistic Fantanita Craiesei se afla in Tara Fagarasului, intre Olt si Muntii Fagaras si ofera cazare si masa, in incinta complexului, plus cursuri de calarie si excursii calare lungi de pana la 14 zile.

Aceste excursii se organizeaza pentru grupuri de minim trei persoane, cu vizite la cele mai importante puncte turistice si cazare organizata pe traseu care include si ingrijirea cailor. Pentru mai multe detalii trebuie sa ii contactati telefonic.

 

In judetul Harghita avem Centrul de Hipism Zetevar care ofera cazare in vilele Nagy Lak si de asemenea, cursuri de echitatie, plimbari calare lungi pana la o zi, si plimbari cu trasura sau caleasca.

Preturile afisate pe site ne par cam mici ca sa fie adevarate, se poate ca acesta sa nu fie actualizat de ceva vreme, dar dupa cum spun ei, o ora de echitatie costa 25 de lei, peste patru ore de calarie costa 20 de lei ora, iar plimbarea cu caruta costa 50 de lei pe ora, cu un maxim de sase persoane.

"La Mesteceni" Country Club se afla in Transilvania, la la 6 km de orasul Sebes, 24 km de Alba Iuia si 48 km de orasul Sibiu si ofera variate facilitati turistilor: cazare in apartamente de cinci margarete, piscina, jacuzzi, sauna, tenis, gradina si club de joaca pentru copii.

In ceea ce priveste calaria, puteti alege intre lectii de calarie dupa modelul scolii englezesti si aventuri calare fie de trei, fie de opt zile, prin frumusetile muntilor si satelor romanesti. Pentru preturi, din nou trebuie sa ii contactati personal.

Centrul Ecvestru Calimani apartine de Transair Agency si este situat tot in Transilvania, la aproximativ 80 km de Tirgu Mures, 45 km de Reghin si 20 km de Toplita.

Un efectiv de 17 cai ofera multe variante de trasee in muntii Calimani, la altidudini cuprinse intre 1600 si 2000 de metri, de la 3 la 8 zile durata, cu cazare si mese in cabanele sau casele taranilor de pe traseu si de ce nu, in corturi. Ferma ofera si variante de weekend special pentru companiile care vor sa dezvolte un program de team-building prin calarie.

Acum ramane numai sa va alegeti locul preferat, sa va strangeti echipamentul, sa va mobilizati si sa porniti pe sei!
7 comentarii

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
diana
#1 -

O frumusete!

Si desi pozele sunt superbe, nu se pot compara cu experienta in sine! O excusie calare pe potecile inguste ale muntilor e ceva de vis, va spun sincer! Eu acum 2 saptamani am trait aceasta experienta pt prima data si deja mi-am facut a 2a programare. :D

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
mihaela
#2 -

muntii Apuseni

mai este si centrul Daksa langa Cluj

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
Morosan Andrei
#3 -

Inca un centru de echitatie

Avem si noi un centru de echitatie chiar in Vatra Dornei cu desfasurarea traseelor in zona muntilor Suhard.
Puteti intra pe site sa va documentati cu privire la centrul nostru.

Va multumim!

Site;
www.agrement-dorna.ro
Facebook:
https://www.facebook.com/echitatie.vatradornei

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
Andras
#4 -

cai islandezi

Este si la Izvoare linga Odorheiu Secuiesc www.cai-islandezi.ro. Sint 18 cai islandezi si se organizeaza excursi de o zi sau mai multe zile. Cazarea este asigurata in www.honorvilla.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Izlandilovak

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
Maria
#5 -

Echitatie

Buna ziua, am 56 ani si sunt interesata de o vacanta de cca 12 zile, in care doresc sa-mi petrec sarbatorile de iarna luand lectii de echitatie.

Astept un raspuns de la dumneavoastra in cazul in care este posibil acest lucru in perioada sarbatorilor. (27 12 .2014-08.01.2015), si de asemenea doresc sa stiu daca dispuneti si de spatiu de cazare intr-o camera single.

Multumesc,
Maria

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
Erika
#6 -

Echitatie

Stimata Doamna Maria,

Va multumim interesul dumneavoastra.
Va rugam pentru mai multe detalii sa ne contactati pe activity@elkfarm.ro si o sa ne trimitem o oferta speciala pentru dumneavoastra.

Cu stima,
Szekely Erika
Cai islandezi, Izvoare
www.cai-islandezi.ro
www.honorvilla.ro

Excursii pe cai si echitatie in muntii Romaniei
Maggie's Ranch Rasnov
#7 -

Maggie's Ranch rasnov

Strajuita de umbra Bucegilor, Maggie's Ranch reuneste echitatie, steakhouse si clipe unice in atmosfera western a celor doua pensiuni: Maggie's Chalet si Maggie's Lodge.
Cai, ponei, instructori vorbitori de limba engleza, germana si maghiara, manej exterior si interior, plimbari cu trasura sau sania trasa de cai, biciclete si trasee montane, sunt doar cateva din atractiile noastre.
Pachete pentru familii si corporatii stau la dispozitie cu mancare sanatoasa si aer curat, tihna si armonie!
#liveloveride
www.maggiesranch.ro
Facebook/Maggie's Ranch
Rezervari: 0733.077.313

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera