Dinner in the Sky in Bucuresti, la 50 de metri deasupra Centrului Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dinner in the Sky se intoarce in Romania, de aceasta data deasupra Centrului Vechi din Bucuresti.

Chiar daca n-ati auzit niciodata de conceptul Dinner in the sky, nu e prea greu sa va dati seama imediat ce inseamna - a lua masa sus, in cer. Dinner in the sky e un concept inovativ (la origine belgian) de restaurant: te asezi la masa, iti pui centura de siguranta si... sus cu tine. Exista in aproape 30 de tari si in aceasta toamna vine si in Bucuresti.

De-a lungul timpului, in Romania au mai fost organizate doua astfel de "mese in cer": una la Mogosoaia si una la Mamaia.

Masa este suspendata la maximum 50 de metri deasupra pamantului, iar capacitatea maxima este de 22 de persoane pe sesiune, iar timpul petrecut in aer va fi, in functie de momentul zilei, intre 25 minute si o ora.

In mijloc se afla bucatarul-sef, chelnerul si un entertainer - de regula, artist de profesie care are menirea sa asigure buna-dispozitie a celor aflati la inaltime.

Dinner in the Sky din Bucuresti va avea loc in spatele Hanului lui Manuc, pe 8 septembrie. Pentru un dejun la inaltime, in adevaratul sens al cuvantului, masa propriu-zisa este suspendata de macara la inaltimea unui bloc cu 15 etaje, iar mesenii stau pe niste scaune speciale fiind prinsi in centuri cu fixare in sase puncte.

Cateva date tehnice: 

- masa are dimensiunile de 9 x 5 m si cantareste 5 tone;

- pot fi servite simultan 22 de persoane; 

- scaunele se pot roti la 180 de grade, astfel incat mesenii sa poata admira fara restrictii privelistea;

- macaraua cantareste intre 90 si 160 de tone; 

- spatiul la sol necesar pentru montarea si functionarea intregului arsenal este de 35 x 15 m (este delimitat, in perimetru avand acces doar clientii si persoanele autorizate);

- inaltimea maxima la care poate fi ridicata masa: 50 m;  terenul pe care se amplaseaza macaraua masoara minim 500 metri patrati. 

Program, pret si meniu:

Duminica, 8 septembrie 2013

Breakfast in the Sky
10:00 – 10:40
Pret bilet: 299 ron
Durata ridicarii: 40 minute
Meniu: triunghi de cereale cu branza fina, chibas si prosciutto crudo, crema de unt cu busuioc verde, cocktail de masline felii marinate cu chilli, painuri asortate, cafea espresso si derivate din cafea, suc natural de portocale/grapefruit, apa minerala, minerala plata.

Lunch in the Sky
13:30 – 14:30
Pret bilet: 599 ron
Durata ridicarii: 60 minute
Meniu: supa crema de castane cu prosciutto, pulpa de pui dezosata in crusta de jambon cu sos, de iaurt cu menta, solzi de carotte flambati in cognac si miere, painuri asortate, lava cake,
vin alb/roze, apa minerala, minerala plata.

Champagne in the Sky
18:00 – 18:25
18:45 – 19:10
19:25 – 19:50
Pret bilet:  299 ron/ pers
Durata Ridicarii: 25 minute
Meniu: party crackers cu butter fish, bruschete cu crema de masline, anchoua si ou de prepelita, cosulet cu ou de prepelita cu icre de Manciuria, sampanie/prosecco, apa minerala, minerala plata.

Dinner in the Sky
20:00 – 21:00
21:30 – 22:30
23:00 – 00:00
Pret bilet: 799 ron/pers
Durata ridicarii: 60 minute
Meniu: miardei picanti umpluti cu crema de branza fina (100 g/portie), carpacio gatit din rasol alb de vita, asezonat cu sos de gorgonzolla si vinete prajite cu rosii, painuri special, cheese cake (150 g/portie), bauturi spirtoase, suc natural Santal, bauturi racoritoare, apa minerala, minerala plata, vinuri renumite prezentate spre degustare de celebrul sommelier Sergiu Nedelea.

In timpul desertului veti avea ocazia de a va delecta cu muzica live in interpretarea in cadrul lansarii unui proiect muzical comun, a cuplului Xenti & Andreea Runceanu, la 50 metri inaltime la singurul restaurant din lume in care puteti vedea zborul pasarilor sub picioarele voastre.

Detalii suplimentare si toate informatiile de care aveti nevoie, fotografii, imagini inedite si filme de prezentare puteti gasi si pe site-ul oficial.

Dinner in the Sky - Mogosoaia


3 comentarii vrei sa comentezi?

Dinner in the Sky in Bucuresti, la 50 de metri deasupra Centrului Vechi
Andrei
#1 -

Comentariu nou

si daca vrei la baie?

Dinner in the Sky in Bucuresti, la 50 de metri deasupra Centrului Vechi
Gruia
#2 -

Comentariu nou

ce intrebare... mai bine intrebai "oare se poate urca cineva cu un banner cu Rosia Montana pe care sa-l agate deasupra Centrului Vechi?"
sper sa dau idei :)

Dinner in the Sky in Bucuresti, la 50 de metri deasupra Centrului Vechi
Tim
#3 -

citez din FAQ

@Andrei.. din FAQ: "Este ca intr-un restaurant obisnuit: intrebi chelnerul unde este toaleta si... cobori. Este insa mai putin discret pentru ca intreaga masa coboara, dar dureaza mai putin de 1 minut."

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera