Din nou in Scoala Generala - atelier la CNDB

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Scoala Generala nu are nici banci si nici tabla. Poate un video-proiector, scaune rasfirate in cerc si locuri libere pe jos. La Scoala Generala nu exista catedra si nici mofturi academice. Nu se dau note, nu se aplica pedepse, nu se ridica mana ca sa pui intrebari. Si nici nu exista profesori care sa (iti) dicteze. La Scoala Generala vin oameni interesati sa discute liber intr-un cadru relaxat.

Si daca v-am trezit curiozitatea si pofta de a invata astazi, 9 februarie de la ora 19.00, puteti da fuga pana la Scoala Generala. In cadrul unui work-shop Sorin Poama, Andrei Serban si David Schwartz propun o serie de exercitii, jocuri si improvizatii bazate pe tehnica de joc a lui Sanford Meisner.

Scoala Generala este initiativa bazata pe conceptul de free school unde lipsa ierarhiei si a contextului institutional sunt definitorii.

Nu exista o curricula fixa. Subiectele abordate aluneca de la arta contemporana la teatru si dans. Au fost ateliere in care s-a vorbit despre design grafic si politica, guerilla advertising. Intr-un alt work-shop moderat de Andrei Ionita si David Scwartz s-au spus si s-au ascultat povesti.

La o alta intalnire, Cosmin Budeanca a introdus proiectul Fototeca Online a Comunismului Romanesc. Nu au fost ignorate nici actiunile Militiei Spirituale. In cadrul unui atelier desfasurat in ianuarie, Manuel Pelmus a punctat evenimente cheie din istoria dansului romanesc in anii comunisti.

Daniel Knorr (cel care a lasat complet gol Pavilionul Romaniei la Bienala din Venetia, editia 51) a trecut si el pe la Scoala Generala unde le-a vorbit "elevilor" despre arta conceptuala si actiuni subversive.

Scoala Generala este "nomada". Uneori isi desfasoara activitatea in Apartamentul 17 - un spatiu de arta contemporana localizat intr-o garsoniera din centrului Bucurestiului reamenajata de artisti. Alteori cursurile se muta la Centrul National al Dansului sau in alte spatii in functie de eveniment.

Daca nu primiti invitatii pe facebook, puteti afla despre urmatoarele intalniri la scoala generala de pe blog-ul incepem.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera