Diavolul se imbraca si de la Prada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Spoiler!

Nimic nu este sigur pe aceasta lume, asa ca nu putem baga mana in foc ca diavolul se imbraca intr-adevar de la Prada, dar putem presupune ca acele persoane pe care le "etichetam" magulitor cu acest termen, o fac. Sefii/sefele sunt cel mai des inzestrati cu aceasta denumire si acest lucru se intampla din pura admiratie de subordonat. Dintr-o lume a cartilor sic, diavolul deghizat in business woman a ajuns si pe celuloid.

Fata cuminte, modesta si proaspata absolventa de facultate ajunge sa detina printr-un joc al hazardului acel post al posturilor din lumea modei, lume despre care nu prea are habar (cererea ei de i se explica cum se scrie Gabbana este nepretuita si un bun test pentru toti purtatorii de Dolce&Gabana sau Dolce&Gabanna). Vom vedea cum se pierde in tendinte doar pentru a regasi, cum se face luntre pentru o sefa scoasa din povestile cu capcauni si cum poti ajunge sa pui mana pe ultima carte needitata a lui Rowling.

Filmul este un motiv numai bun pentru a lua o pauza de la activitatile noastre obisnuite si de a ne gandi putin la cat de workaholic suntem. Ne regasim in Andy (Anne Hathaway) sau nu? Vrem sa fim ca ea sau preferam sa nu stim care este ultima chestie fab, trendy, cool sau cum mai e la moda sa spui ca e la moda si sa ne traim vietile linistiti.

Meryl Streep (Miranda) si Stanley Tucci (Nigel) au avut grija sa inlature orice atac la prestatia actorilor si au adus la viata tot ce era mai bun, sau mai rau in personajele create de Weisberger, in cartea sa autobiografica. Miranda nu este doar stapana peste al sau castel, revista Runway, dar si asupra vietilor si viitorului oricarui altei fiinte vii de pe o raza...nelimitata, exceptand asupra vietii sale personale. Daca reuseste sa il convinga pe un designer ca noua sa colectie trebuie refacuta total prin simpla tuguiere de buze, din pacate nu poate fi si sotia perfecta. Clasicul triunghi - individus bipedus, cariera si familie.

Povestea curge lejer, fara franturi. Regizorul a avut grija sa iti ofere mereu ceva care sa iti solicite atentia, sa te faca sa razi sau sa te faca sa ii plangi de mila fetei, sa coalizezi cu ea impotriva vicisitutidinilor vietii si sa o taxezi atunci cand se departeaza de inocenta initiala. O mica lectie despre cat de implicat si de pierdut in munca poate ajunge un om. Si cum micile detalii pot face o mare diferenta.

Filmul are mai multe rautati diavolesti decat Prada si este mai mult filmul femeii dragon Miranda decat al initiatei Andy, dar asta poate fi pus si pe seama experientei lui Streep. Daca ati citit cartea veti fi putin dezamagiti deoarece multe din acele fragmente care au facut deliciul cartii nu au ajuns si in film, iar unele dintre ele au fost exagerate in mod intetionat (de exemplu fragmentul cu manuscrisul noului Harry Potter). Dar umorul a supravietuit transformarii si cu greu va veti putea abtine sa nu zambiti, macar ironic la ce veti vedea. In schimb apare "the closet" (cititoarele stiu de ce).2 comentarii

Diavolul se imbraca si de la Prada
ANDREEA
#1 -

Comentariu nou

Eu cred ca recenzia nu a punctat cum trebuie faptul ca povestea este inspirata din realitate. Miranda, interpretata de Streep, este de fapt temuta Anna Wintour de la US Vogue. Si mai ales, cum bine spunea Alex Leo Serban intr-un comentariu al sau, traducerea "Diavolul se-mbraca de la Prada" este pentru cei neavizati. Titlul original este "The devil wears Prada"- "Diavolul poarta Prada". Verbul "se-mbraca" ii ajuta pe cei picati din pom sa identifice ce e Prada si ce se face cu ea. Pentru mai multe info, cititi articolul "Is Anna Wintour Satan?", pe http://pix.popula.com/items/0224/vintage/wintour.html.

Diavolul se imbraca si de la Prada
gina
#2 -

ok

de acord ca nu am aprofundat indeajuns tenta autobiografica. dar nu pot spune ca este cazul sa ne apucam sa ne legam de traducerile practicate prin cinemtografele noastre sau de publicurile mai mult sau mai putin avizate

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera