Despre orasul ca un acvariu cu Sociu si Tausance

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aseara in Expirat scriitorii Dan Sociu si Vlad Tausance au citit proza, respectiv poezie. Evenimentul a facut parte din proiectul Hydra Literature, care promoveaza cultura emergenta si buna dispozitie prin lecturi live (mai nou in Expirat, o data la doua saptamani) si new media.

Mai in gluma, mai in serios, Tausance spunea ca Hydra Literature testeaza evenimentele pe barmani - daca lor le place, inseamna ca si-au indeplinit obiectivul. Ideea e ca organizatorii au vrut sa puna la dispozitie o platforma deschisa in care publicul contemporan (bineinteles, urban) sa aiba contact direct cu artisti in devenire sau nu neaparat.

Timisoreanul Vlad Tausance a citit din textul Saga (primele canturi), un dialog in care el si iubita se exorcizeaza de Bucuresti, de branduri, de corporatii si toate lucrurile care ii fac sa viseze la un weekend salvator, la festivaluri, la Berlin. Bucurestiul lor e "un acvariu plin de taxiuri tropicale, un oras inchis in globul de plexiglas".

tausance

Dan Sociu a citit un fragment din romanul "Nevoi Speciale", in care, in stilul lui ironic si urbancolic, vorbea despre lupta cu sinele pentru supravietuire. Personajul lui (ati ghicit- Dan) face salturi temporale si spatiale pe axa Botosani-Bucuresti-Stuttgart ca sa se regaseasca, ajungand la concluzia ca afara conditia de supravietuire e egocentrismul ("e indeajuns sa il stii pe ich").
   
sociu

S-a ascultat muzica draguta (indie, bossa-nova, alternative rock), publicul MNAC-ist a fost prezent, s-a vorbit despre viitoare proiecte, deci a fost o intalnire underground simpatica. Evenimentele Hydra Lit. se opun intr-un fel cenaclurilor scolaresti, te duci frumos, bei un suc, mai razi si se asculta muzica buna, cu siguranta nu numai barmanii se simt bine.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera