Desenele copilariei pot lua forma!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fiecare dintre noi isi aminteste cu bucurie de perioada copilariei si de micile indeletniciri care acum ni se par niste prostii, dar care atunci ne fascinau si ne dezvoltau imaginatia. Printre ele, desenatul era la ordinea zilei. Cand ne plictiseam si nu stiam ce sa mai facem, luam o bucata de hartie si un creion si incepeam sa desenam. Unii din noi preferau si metode mai neconventionale, desigur, cum ar fi scrijelitul pe pereti sau manjitul oglinzii, dar cu totii ne ocupam o buna parte din timp reprezentand creaturi ale imaginatiei noastre in forma grafica.

Ei bine, v-ati gandit vreodata ca ati putea avea acele desene alaturi de voi si intr-o forma reala? Poate ca nu, dar altii s-au gandit, si rezultatul a fost unul imbucurator atat pentru copii, cat si pentru adulti.

1 2

Metropotam a descoperit-o intamplator pe Lumi din Cluj, matusa lui Tom, in varsta de 3 ani, care ii aduce la viata monstruletii desenati, cu propriile maini, confectionandu-i din diferite stofe, vata si nasturi.

Pe blogul ei, lutopia.ro, sub motto-ul “LUTOPIA is a wonderland populated by unique objects of affection” putem vedea creaturile faurite pentru Tom, afland ca totul a inceput de la o idee pentru un cadou de Craciun, dezvoltandu-se intr-o adevarata pasiune si chiar o mica afacere, Lumi primind cereri pentru a confectiona si monstruletii altor copii plini de imaginatie.

Deocamdata nu le vinde, confectionarea lor e inca in stadiul de hobby, dar daca aveti idei, nu ezitati sa i le trimiteti.

Lutopia

Pe de alta parte, un alt tip de reprezentare creativa a desenelor copilariei sunt operele lui Dave Devries, un artist grafic care a lucrat pentru Marvel sau DC Comics, si care a venit cu ideea de a da o alta nuanta desenelor nepoatei sale Jessica, transformandu-le in picturi in toata regula.

Ideea s-a dezvoltat ulterior intr-un proiect numit "The Monster Engine", care a implicat 12 copii si desenele lor, alaturi de interviuri in care vorbesc despre acestea, totul concretizandu-se intr-o carte. Artistul foloseste o metoda simpla pentru a reface desenele, le proiecteaza si le traseaza conturul, dupa care isi pune in valoare imaginatia, adaugand personalitate personajului.

Dave Dave2

Speram ca v-am adus un zambet pe buze si amintiri placute, alaturi de incurajari de a nu lasa deoparte copilaria si de a o readuce in actualitate prin orice metoda este la indemana!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera