Descopera eroul din tine pe Discovery Channel

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Eu cand eram mica voiam sa ma fac Greta Garbo. Cand eram ceva mai mare voiam sa ma fac George Orwell, iar anul trecut pe vremea asta voiam sa fiu Mihai Barbu. Cum cine e Mihai Barbu? Tipul care s-a suit pe motocicleta si a mers singur spre soare-rasare, vreo 26.000 de kilometri pana in Mongolia si-napoi. V-am povestit despre el vara trecuta.

Ceea ce ne aduce la discutia asta e faptul ca acest motociclist de cursa lunga este unul dintre cei 7 protagonisti ai campaniei Descopera eroul din tine pe Discovery Channel. Poate ati vazut deja spoturile cu povestile celor 7 oameni obisnuiti care fac fapte neobisnuite. Daca nu le-ati prins inca pe Discovery Channel, iata-le mai jos, cu protagonistii lor.


Mihai Barbu – "Calator"


Despre Mihai v-am mai spus cate ceva si anul trecut, o sa o facem si acum, pe scurt. Mihai e fotoreporter si isi pregatea aventura prin Asia de mult timp. Ceea ce nu prea iesea cu plus erau, ca de atatea ori, banii. Iar ideea lui de a obtine fonduri pentru drum a fost foarte originala. A vandut cate 500 de km de drum la pretul de 50 eur. Contra acestei sume, "cumparatorul" primea o poveste (scrisa de Mihai pe blogul sau de calatorie) si o pietricica de pe segmentul sau de drum.Roland Hermann – "Tamaduitor"


Roland are 32 de ani si este dentist, dar nu are stare intr-un cabinet, ci isi face cate o echipa, strange bani, materiale si medicamente si pleaca in expeditii... stomatologice. A fost in Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad, pentru a-i ajuta pe cei care nu au luxul de a merge de 2 ori pe an ca tine si ca mine la dentist. Observand ca e greu sa parcurgi pe roti distanta dintre sate indepartate, si-a luat si licenta de pilot. Ce ziceti, mai e "doar un dentist"?Florin Capitanoiu - "Zburator"


Cu un nume parca predestinat, Florin are 18 ani si de vreo 5 ani construieste avioane. E cel mai talentat aeromodelist al clubului Aeropower din Bucuresti si in 2009 a fost a fost Campion National la acrobatie cu modele clasa indoor. Vrea sa devina pilot de avioane comerciale si se pregateste de Scoala Superioara De Aviatie Civila.Marian Chiriac – "Alergator"


That day, for no particular reason, I decided to go for a little run. So I ran to the end of the road, and when I got there, I thought maybe I'd run to the end of town. Spre deosebire de Forrest Gump care n-avea "motive anume" pentru asta, Marian a vrut intotdeauna sa alerge intr-un maraton. For no particular reason, I just kept on going. I ran clear to the ocean. Ca si Forrest Gump insa, odata ce a inceput sa alerge, nu s-a mai oprit. A alergat prin Sahara, prin Himalaya, la maratoane din Atena, Toronto si Berlin. Acum antreneaza alergatori pentru maratonul din Bucuresti din octombrie si lucreaza ca editor la revista Alerg.Florin Marza – "Saritor"


Florin e un traceur. Adica un practicant de parkour, sportul acela urban in care un om ce pare de cauciuc sare peste garduri, balustrade, ziduri, balcoane, de parca ar avea arcuri la picioare. Florin aka Skypici se antreneaza in Galati, orasul sau natal, unde i s-a construit si o "statuie" (foto si poveste aici). A fost pana in Franta, la Lisses, unde l-a intalnit pe unul dintre "inventatorii" acestui sport si a realizat si un documentar, Journey through life.Szabo Jeno – "Scufundator"


Jeno este unul dintre oamenii care l-au insotit acum 20 de ani pe Jacques Cousteau in Delta, iar acesta i-a facut cadou lui Jeno propriul sau costum de scufundari. De atunci, activitatea de scufundac a lui Jeno l-a dus pana pe coasta Africii de Sud la dezgropat de comori inecate, iar in 2009 a inceput un proiect prin care invata surdo-mutii sa comunice sub apa, urmand tehnica delfinilor de a transmite unde.Sebastian Codreanu – "Chopplitor"


Am inceput cu un motorist si terminam cu altul: Sebastian are 23 de ani si isi construieste propriile motociclete de cand era adolescent. Ii plac motoarele vechi si ii place sa le reconditioneze mai ales pe cele de prin anii '30-'40. Chooperul sau Rising a luat premiul 3 la Padova Bike Show 2010 (foto aici, video aici, de la min. 3 incolo). In 2011 Basty si-a propus sa participe la Campionatul Mondial de Design Moto. Puteti sa vedeti si celelalte motoare facute de el aici.
Cele 7 personaje de mai sus au fost lansate si intr-un sondaj national care are loc pe pagina de Facebook Discovery Romania unde poti vota eroul preferat. Tot acolo, pentru ca eroi au fost, eroi sunt inca, unde nici nu te astepti, poti propune si alte nume de oameni cu povesti extraordinare, cu pasiuni care i-au dus in locuri neobisnuite sau i-au indemnat sa faca actiuni iesite din comun. Pentru propunerile tale poti castiga si un tricou Discovery.


Tu cine vrei sa fii cand te faci mare, deci?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera