Deschiderea Anim'est 2009 - Mary & Max

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ieri seara, 2 octombrie, la cinema Patria s-au deschis portile festivalului international Anim'est, ajuns la cea de patra editie. Faptul ca festivalul a reusit sa reziste pe piata, sa atraga cat mai multi oameni in salile de cinematografe si sa readuca in atentia publicului matur filmul de animatie, ne bucura foarte mult, fiind fani ai evenimentului din 2006.

animest
Trofeele Anim'est 2009

Organizatori sunt si ei foarte mandri ca au reusit sa treaca de cifra fatidica 3, deoarece un alt festival romanesc de animatie de prin anii 70 nu a reusit sa depaseasca trei editii in conditiile politice ale vremii. Drept urmare anul acesta in program este inclusa sectiunea "Dupa 20 de ani", dedicata unei selectii de scurt metraje romanesti cenzurate inainte de 1989.

Seara a inceput cu pelicula 4 de Edouard Salier, promo pentru seara de 9 octombrie cand se va tine Creepy Animation Night, cu filme de animatie mai dark. Apoi a urmat discursul organizatorilor emotionati si fericiti ca aveau in fata un public numeros, sala de la Patria fiind aproape complet ocupata, partenerilor si tuturor celor ce i-au ajutat sa duca la bun sfarsit festivalul..

4
Imagine din film

Pelicula care a incheiat seara a fost Mary & Max, in regia lui Adam Elliot. Un film emotionant ce prezinta prietenia neobisnuita dintre new-yorkez-ul evreu de 44 de ani Max si Mary, o fetita din suburbie Australiana, ce provine dintr-o familie ciudata. Este un film ce nu trebuie ratat si care are in spate o poveste foarte complexa, chiar daca este vorba de animatie cu figurine din lut.

Filmul mai poate fi urmarit pe 5 octombrie, de la 20.30 la cinema Patria.Nu au lipsit nici micile incidente, filmul fiind proiectat initial incepand cu rola 3 deoarece s-au incurcat rolele intre ele, fapt ce ne-a introdus fix in mijlocul actiunii si care ne-a oferit minute mai tarziu clipe de deja-vu.

Vizitatorii festivalului ce trec pe la cinema Patria au la dispozitie si un stand de benzi desenate organizat de libraria Jumatatea plina, unde vor gasi o selectie interesanta de carti de profil.

animest animest

Festivalul se va incheia pe 11 octombrie, are sute de filme de lung si scurt-metraj, unele in competitie, altele in premiera internationala. Biletele pentru o vizionare costa 10 lei si pot fi cumparate de la casele de bilete din cadrul cinematografelor sau de pe bilet.ro. Cei ce vor sa profite din plin de festival isi pot cumpara un abonament cu 10 proiectii la 80 de lei sau un Festival Pass la 150 de lei, ce include si un kit de festival, festival bag, posterul oficial si materiale promotionale si care garanteaza intrarea la toate evenimentele din cadrul Anim'est.

Progamul complet pentru toate cele 4 cinematografe la care ruleaza proiectiile Anim'estNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera