De la arta in strada la arta sub strada a fost doar un pas mic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Metro-art este un proiect I Love Bucharest, care continua seria de proiecte ale carui rol este acela de a aduce arta in strada, mai aproape de oamenii ocupati si agitati care nu isi gasesc timp sa colinde galeriile. Dupa Roll Up Art si Strada Cartii, arta a trecut in underground si s-a instalat in statia de metrou Gara de Nord.

metroart

metroart

Probabil tocmai pentru a linisti polemicile starnite in jurul nemultumirilor legate de Metrorex, acest proiect artistic a picat la fix. Peretii cenusii au prins o pata de culoare si iti atrag privirile grabite.

Expozitia percepe o taxa de intrare modica, echivalentul a unei calatorii Metrorex, mai exact cartela de metrou in sine si este deschisa tuturor amatorilor de arta sau de plimbari cu metroul. Din pacate nu a avut si un vernisaj mediatizat, dar daca vreti sa vedeti imagini de la making-of, le gasiti aici.

metroart

metroart

metroart

Acum putem spune ca avem statii de metrou care ar putea rivaliza cel putin din punct de vedere estetic cu cele din afara. Daca s-ar lucra pentru toate statiile si s-ar schimba sistemul logistic, lucrurile ar sta putin altfel.

Stiu ca nu se face primavara la aparitia primei flori si ca daca avem o statie de metrou cosmetizata nu am devenit mai europeni, dar este un inceput bun. Si nu ar trebui sa ne multumim doar cu asta. Am putea sa militam pentru introducerea unui sistem informational care sa te anunte in cat timp ajunge urmatorul tren, harti si indicatoare :).1 comentariu

De la arta in strada la arta sub strada a fost doar un pas mic
monica
#1 -

super tare

Am vazut intr-o zi din metrou, trecand de statia Gara de Nord, acel minunat mozaic cu masinute si norisori. A fost o raza de soare in calatoria cea trista cu metroul. Multumesc artistilor si celui/celei cu mintea deschisa care a permis asta. La mai multe!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera