De la Mos Gerila la Mos Craciun, expozitie de jucarii vechi la Muzeul de Istorie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Metropotamii din generatia noastra, nascuti prin anii '70-80, isi amintesc cu siguranta Craciunurile dinainte de Revolutia din '89. Mirosul de portocale pe care il asociem de atunci inevitabil cu Craciunul, desi de doua decenii se gasesc in tot anul, bananele verzi puse la copt pe dulapul din bucatarie, lumanarile cu care mai dadeam foc la vata din brad, pe post de zapada artificiala, dulciurile si jucariile, mai ales jucariile!

Pentru toti copiii, mai mari sau mai mici (desi cei mici n-or sa inteleaga nimic din valoarea unei broaste topaitoare de tabla, care se intorcea cu cheita, si a unui pachet terfelit de Pacalici), pentru toti cei care au copilarit cu jucariile anilor '70 si '80, la Muzeul National de Istorie s-a deschis expozitia de jucarii de colectie De la Mos Gerila la Mos Craciun.

De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun
De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun
De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun

Papusi Aradeanca (inclusiv o Nadie Comaneci de acum 35 de ani, despre care fabrica de papusi anuntase ca va fi re-pusa in vanzare, ca model nou), tancurile rusesti de tabla, avioanele chinezesti cu baterie, roboti din Germania, masinute, animale din plus, maimutoi cu tobe, papitoi pe biciclete, tamburine din tabla, caluti de lemn, trotinete si jocuri.

Le gasesti in holul Muzeului de Istorie pana pe 4 ianuarie, scuturate de praf si trezite la viata pentru amuzamentul nostalgic al adultilor, care se bucura ca niste copii cand isi aduc aminte cum jucau Pacalici si se intepau cu betele de la Marocco, cum puneau limba pe bateriile ELBA, cum tundeau papusile sau le faceau rochite noi, ce colectii de masinute aveau si cum trenuletul rusesc ar mai merge si acum, daca ar sti prin ce cutie e (pe vremea aia se faceau jucarii solide, nu ca azi...).

De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun
De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun
De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun De la Mos Gerila la Mos Craciun

O sa va distreze expozitia De la Mos Gerila la Mos Craciun, desi nu o sa va aduca teribil de multe informatii (speram ca pe langa exponate, sa avem si niste povesti - cand si cum s-a introdus personajul lui Mos Gerila in loc de Mos Craciun, spre exemplu). Jucariile expuse fac parte, in marea majoritate, din colectia Muzeului Jucariilor, ale carui exponate se pot vizita virtual pe site (care ar mai putea beneficia si el de o groaza de imbunatatiri...)

Expozitia este deschisa in perioada 30 noiembrie 2011 – 4 ianuarie 2012 si poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 9.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 4 lei. Daca vi se cere taxa foto (20 de lei), insistati sa cerceteze mai bine, noi am aflat dupa vizita ca am platit-o degeaba, nu trebuia perceputa taxa foto pentru aceasta expozitie.

Mult mai multe imagini (si mai mari) in slideshow-ul de mai jos (si dupa ce va uitati la ele puteti sa ne spuneti pe care dintre ele le-ati avut si voi):1 comentariu

De la Mos Gerila la Mos Craciun, expozitie de jucarii vechi la Muzeul de Istorie
dunedenisip
#1 -

Comentariu nou

Anul acesta în Muzeul de Istorie au fost organizate câteva expoziții foarte interesante, felicitări celor care se ocupă de aceste evenimente.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera